De carrière van jurist Sanela van stage tot Senior Legal Consultant bij USG Legal
Carrière
2 minuten leestijd

De carrière van jurist Sanela: van stage tot Senior Legal Consultant bij USG Legal

Maak kennis met Sanela Drazilovic, een jurist die al meer dan een decennium haar expertise inzet om anderen te helpen. In dit interview deelt ze haar carrièrepad, successen, uitdagingen en waardevolle lessen die ze heeft geleerd in haar juridische loopbaan. Ontdek haar inspirerende verhaal en laat je motiveren door haar adviezen voor starters in het legal vakgebied.

Korte voorstelronde! Vertel eens wat over jezelf.

“Hoi, ik ben Sanela Drazilovic. Ik ben 38 jaar oud en ik woon in Nieuwegein samen met mijn man en twee kinderen die nog op de basisschool zitten. Sinds november 2022 ben ik Senior Legal Consultant bij USG Legal. Nog altijd met plezier!”

Hoe ben je begonnen in het legal vakgebied? Wij zijn benieuwd naar jouw carrièrepad tot nu toe!

“Ik heb ooit Rechten gestudeerd in Utrecht. Mijn eerste ervaring in het werkleven was toen als stagiaire juridisch medewerker. Na de stage heb ik zo’n 12 jaar gewerkt op verschillende vestigingen van dezelfde organisatie in deze functie. Hier heb ik veel juridische kennis opgedaan en kennis gemaakt met verschillende bedrijven binnen het werkveld.

In 2022 koos ik voor een nieuwe uitdaging. Na een gezellig en geslaagd gesprek ging ik aan de slag bij USG Legal! Ik ben begonnen als Persoonlijk Zaakbehandelaar, maar ik ben inmiddels geswitcht naar de functie van Beoordelaar met behulp van een interne opleiding.”

En in al deze jaren: wat beschouw je als je grootste professionele succes?

“Natuurlijk is dat de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie én werkzaamheden!

Mijn andere grote succes – misschien wel een groter succes voor mij – is dat ik op het moment daadwerkelijk doe wat ik leuk vind en waar ik voor sta: Ik zet mijn kennis en vaardigheden in om de burger op weg te helpen naar een nieuw begin en een betere basis.

Ben je tijdens je loopbaan ook uitdagingen tegengekomen? Hoe heb je deze overwonnen?

“In het leven zijn er altijd uitdagingen! De kunst is om naast het rationele ook af te gaan op je gevoel, en wat voor jou op dat moment goed voelt. 

Als net afgestudeerde jurist was het best een uitdaging om bij een grote organisatie aan de slag te gaan en mijn net opgedane kennis daadwerkelijk toe te passen. Toen dat eenmaal was gelukt, besloten mijn partner en ik een gezin te stichten, waarmee de volgende uitdaging om de hoek kwam kijken: hoe balanceer ik mijn privé leven met mijn carrière? Maar ook dat lukte met inspanning, redelijkheid en mogelijkheden van beide kanten (zowel werk als privé). 

Alles liep gesmeerd en de Corona-epidemie hadden we inmiddels ook doorstaan. Maar ja, ik was wel weer toe aan iets nieuws. Wanneer je 12 jaar lang voor dezelfde organisatie werkt, is het spannend om daar toch best wel ineens een einde aan te maken. 

Mijn gesprek met USG Legal was zo prettig dat ik een sprong in het diepe durfde te maken: een nieuw begin met nieuwe ervaringen, nieuwe uitdagingen en vooral met heel veel plezier. En ik had geen betere keuze kunnen maken! Terugkijkende op mijn uitdagingen zou ik nu dan ook zeggen dat uitdagingen niet eng of onbereikbaar zijn, maar juist een mogelijkheid bieden om nieuwe ervaringen op te doen en jezelf nog beter te leren kennen.”

Wat zijn de belangrijkste lessen die je in tijdens je carrière hebt geleerd?

“Gedurende mijn carrière heb ik geleerd dat kennis belangrijk is. Maar nog belangrijker is dat je je kennis op de juiste manier en in samenwerking met anderen toepast. Als jurist is het van belang dat je goed kan communiceren. Een advies dat je meegeeft of een cursus die je geeft, en wat daarvan bij de ontvanger blijft hangen, hangt wel heel erg af van de manier waarop je jouw advies of kennis overbrengt.”

En als afsluiter: welke advies zou je geven aan iemand die net begint in het legal vakgebied?

"Aan iemand die net in het Recht begint, zou ik zeggen: geloof in jezelf."

Ga uitdagingen met open armen aan en maak er wat van, het komt heus wel goed!

Wil jij net als Sanela aan de slag bij USG Legal en het verschil maken? Bekijk onze vacatures of kom direct met ons in contact. Ben je starter in het juridisch vakgebied? Bekijk onze Academy.

Deel dit artikel