Ondersteuning bij de AVG
Wij bieden ondersteuning bij de implementatie van de AVG. Een speciaal opgeleide pool van privacy experts en functionarissen (FG) helpt organisaties bij de interpretatie van de wet en verzorgt (delen van) de uitvoering.

Flexibele inzet van juridische professionals

ILLU-_GROWTH - LEGAL

Legal Professionals

De juiste persoon, op het juiste moment op de juiste plek. Een optimale match die past binnen het team en de organisatie. De juiste juridische expertise, op het moment dat u daar behoefte aan heeft. We ontzorgen organisaties door juridische expertise op het gewenste rechtsgebied aan te bieden en dragen hierdoor bij aan de optimalisering van uw juridische processen.
ILLU-_EXPERIENCE - LEGAL

Optimale match

Wij gaan op zoek naar de optimale match die past voor de jurist en de opdrachtgever. Onze juridische professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau: van junior jurist tot zeer ervaren legal professional. Wij staan voor een informele werksfeer, geen strak keurslijf en zorgen voor een goede balans tussen werk en privé.
ILLU-_JOB OFFER - LEGAL

Snel up en running

De legal professionals maken deel uit van een goed opgeleid team. Wij zorgen voor de optimale match waardoor de legal professional snel up en running is binnen het team, de werkzaamheden en de organisatie. We leveren kwaliteit en continuïteit met de juiste betrokkenheid.

Onze dienstverlening bestaat uit

  • Interim privacy juristen
  • Jaarlijkse screening van organisaties
  • Functionarissen voor de gegevensverwerking
  • Trainingen
USG Legal Illustratie
Man en vrouw werken aan tafel

Onze werkwijze

Wij geloven in een praktische aanpak voor de implementatie van de AVG, waarbij een bruikbare toepassing op de werkvloer centraal staat. Wat houdt deze solution precies in?

  • Up-to-date kennis over de nieuwe AVG wetgeving
  • Een totaalpakket waarbij wij een compleet beeld opleveren
  • De risico’s snel en efficiënt in beeld
  • Oplossingen op maat, wij denken mee met de klant
  • Praktische toepassingen voor de toekomst

Trainingen

Kennis en bewustwording zijn essentieel voor een goede AVG implementatie. De privacyregels zijn vaak abstract geformuleerd en complex. Tijdens onze trainingen helpen we uw medewerkers met de vertaalslag die nodig is om de regels in de praktijk optimaal en zo praktisch mogelijk na te leven.

• Awareness privacy training voor al het personeel
• Awareness privacy training specifiek voor HR en recruitment
• Awareness privacy training voor de business

iStock-1139800165_1000px

Functionaris voor de gegevensverwerking

Wij zien vaak dat organisaties geen mogelijkheid hebben om een functionaris aan te stellen, op te leiden én up to date te houden. USG Legal biedt op interim basis, op locatie of op afstand vanuit ons kantoor een functionaris die flexibel kan worden ingezet op het moment dat het nodig is. Veel organisaties zijn gebaat bij een functionaris, ook als het geen verplichting is.

• Afhandeling datalekken
• Verzorgen jaarlijkse screening
• Aanspreekpunt voor alle privacy kwesties

Jaarlijkse screening

Om volledig te voldoen aan de vele privacyregels, is een jaarlijkse screening onmisbaar. Het rapport bevat de status van de opvolging van de juridische verplichtingen binnen uw organisatie en voorziet in een eenvoudig stappenplan voor verbetering.

Interim privacy jurist

Een volledige AVG implementatie is een tijdrovende klus die om extra capaciteit vraagt. Als de implementatie eenmaal staat is het onderhoud vaak goed in te regelen in de bestaande organisatie. Tijdens de implementatieperiode, ziekte van de vaste privacy jurist of in piekperiodes kan een gespecialiseerde interim privacy jurist uitkomst bieden en u ontzorgen.
  

Neem contact op met USG Legal Professionals 


Heeft u op korte termijn een legal professional nodig op het gebied van arbeidsrecht? Of wilt u graag snel een juridisch adviseur inzetten voor uw organisatie? Dan bent u bij USG Legal Professionals aan het juiste adres.

Het komt soms voor dat u behoefte heeft aan extra capaciteit of kennis op uw Legal afdeling. Juridische detachering vanuit USG Legal Professionals biedt u een oplossing om op korte termijn de optimale match te realiseren voor uw organisatie. We zijn een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers zijn wij een innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingspartner.

Vanuit USG Legal Professionals bieden we de juiste persoon, op het juiste moment op de juiste plek. 

Rowan Wijnacker
Accountmanager publieke sector