USG Legal Tech

Bent u klaar voor een nieuwe standaard in juridische dienstverlening? Door in te zetten op innovatie en technologie helpen wij overheidsinstellingen bij actuele uitdagingen binnen het digitale domein, met duurzame en toekomstbestendige oplossingen. Zonder dat de menselijke maat verloren gaat.

Usg legal tech

USG Legal en ICTRecht hebben hun juridische kennis en expertise op het gebied van legal tech en hun jarenlange werkervaring in het overheidsdomein gebundeld. 

USG Legal Tech is een samenwerkingsverband tussen:

USG Legal en ICTRecht

Waarom inzetten op legal tech?

Met de juiste inzet van legal tech zijn er binnen overheidsprojecten grote resultaten te behalen. Door het gebruik van technologie wordt het werk geoptimaliseerd. Het wegnemen of vereenvoudigen van administratieve en repeterende taken zorgt voor meer ruimte voor maatwerk en menselijke beoordeling. Daarnaast verhoogt technologie ter ondersteuning van de jurist de kwaliteit en consistentie van de output.

Wat wij bieden

USG Legal Tech analyseert voor overheidsorganisaties hoe legal tech en innovatie kunnen worden ingezet om de efficiency en productiviteit te verhogen. De specialisten van USG Legal Tech adviseren over de juiste software en de wettelijke aspecten die van toepassing zijn op het automatiseren van processen, maar helpen ook praktisch bij de inrichting van dat proces en de uitvoering ervan.

De menselijke maat staat voorop

Oplossingen zijn altijd ondersteunend aan de kennis en kunde van de jurist. We gaan voor het bereiken van efficiëntie zonder verlies van kwaliteit. Software zal op die manier processen versnellen en verbeteren zonder de menselijke factor en kwaliteit te verliezen.

USG Legal Tech - USG Legal - ICTRecht

“Door onze algemene juridische deskundigheid en onze ervaring in legal tech, legal operations en innovatie bij elkaar te brengen kunnen we opdrachtgevers meer dienstverleningsvormen bieden en beter helpen.”

Anna Catharina Ashouwer, Directeur USG Legal

Legal tech raakt

 • Kennissystemen - Verzamelen en analyseren van kennis en data.
 • (Document) automatisering - Verbeteren en versnellen van het proces en de resultaten.
 • Dossiersystemen & tracking - Inzicht in de voortgang ten behoeve van de snelheid van het proces en de communiciatie naar belanghebbenden.

Wij kunnen helpen met

 • Legal tech consultants detacheren
 • Nulmetingen
 • Productverkenning
 • Productadvies
 • Innovatiestrategie-advies
 • (Geadviseerde) technologie operationeel maken
 • (Document)templates opstellen
 • Softwaresystemen vullen (zoals verwerkingsregisters)
 • Medewerkers trainen op het gebied van legal tech

“Wanneer we juridische processen beter inrichten en standaardprocessen zoveel mogelijk automatiseren houden juristen meer tijd over voor hun juridisch-inhoudelijke en communicatieve werk, waarvoor ze zijn opgeleid.”

Steven Ras, Directeur ICTRecht

ICTRecht

ICTRecht is twintig jaar geleden opgericht door Steven Ras en Arnoud Engelfriet en heeft inmiddels ruim 180 medewerkers in Amsterdam, Groningen, Maastricht, Enschede en Eindhoven. De organisatie is gespecialiseerd in het snijvlak van wet- en regelgeving, veiligheid en techniek. De dienstverlening bestaat uit advies, detachering, werving & selectie en een opleidingsinstituut.

USG Legal

Al dertig jaar verbindt USG Legal opdrachtgevers met juridische professionals, voornamelijk in de publieke sector. Met 370 professionals in dienst verspreid over heel Nederland biedt de organisatie maatwerk, specialisme en duurzame relaties. USG Legal zorgt voor de juiste persoon op de juiste plek, met de juiste juridische expertise en vaardigheden.

 

Vragen?

Stephanie Slooff
Senior accountmanager publieke sector
Koen van Jaarsveld
Legal Tech Consultant

Interesse? Neem contact op!

In ons privacy statement kun je nalezen hoe wij jouw gegevens verwerken.