6 jaar bij USG Legal: Het werkjubileum van Monique
Carrière
2 minuten leestijd

6 jaar bij USG Legal: Het werkjubileum van Monique

Monique viert haar zesjarig werkjubileum bij USG Legal, waar ze als interimmer een gevarieerde carrière heeft opgebouwd. Wat begon als een sprong in het onbekende, is uitgegroeid tot een boeiende reis langs diverse opdrachtgevers en uitdagende functies. Ze werkt momenteel op haar derde opdracht via USG Legal. In dit interview deelt Monique haar ervaringen, leerpunten en ambities, en vertelt ze waarom ze zich na zes jaar nog steeds helemaal thuis voelt bij USG Legal.

Korte voorstelronde: Vertel eens wat over jezelf!

“Mijn weekenden zijn niet compleet zonder een stevige wandeling,” begint Monique. “Ik ben mijn juridische carrière ooit begonnen als advocaat stagiaire, ik ben een echt groepsmens en dol op gezelligheid. Momenteel ben ik gedetacheerd bij mijn derde opdracht via USG Legal. Ik woon in Tricht samen met mijn vriend en in het verleden heb ik in onder andere Den Bosch en Almere gewoond.” Monique werkt sinds december 2023 op haar huidige opdracht in Rotterdam, waar ze twee dagen per week op kantoor te vinden is.

Hoe ben je terechtgekomen bij USG Legal en wat trok je aan om te werken als interimmer?

“Eerst was ik een echte jobhopper. Toen ik begon met werken op detacheringsbasis voelde dat als een logische stap. Wat me meteen aantrok, was de afwisseling van opdrachten mét de zekerheid van een vast dienstverband. Bij USG Legal krijg ik de kans om voor verschillende opdrachtgevers te werken, en dat houdt mijn werk fris en uitdagend.”

Wat zijn volgens jou de voordelen van werken als interimmer, en zijn er ook uitdagingen die je hebt ondervonden?

“Het werken als interimmer heeft veel voordelen.”

“Voorheen wisselde ik vaak van baan, maar nu ben ik al zes jaar bij USG Legal, en dat voelt nog steeds niet lang omdat ik steeds weer nieuwe opdrachten krijg. De afwisseling houdt het interessant.”

"Natuurlijk zijn er ook uitdagingen, zoals wennen aan een nieuwe werkomgeving of rol, maar ik zie dat vooral als leuke uitdagingen. Het helpt dat ik niet goed tegen stilzitten kan; ik moet bezig zijn.”

Kun je ons vertellen over enkele van de opdrachten die je hebt uitgevoerd sinds je in dienst bent bij ons?

“Ik begon met dossierbehandeling en heb altijd gewerkt in (de?) belangenbehartiging. Nu zit ik meer in een beoordelende rol, bij ontslagaanvragen. Dat vraagt een andere manier van denken en kost meer energie, maar het is een leuke energie. Ik houd van die switch omdat het me scherp houdt en nieuwe perspectieven biedt.”

Hoe zou je de ondersteuning en begeleiding vanuit ons beschrijven tijdens je opdrachten?

“De ondersteuning vanuit USG Legal ervaar ik als heel prettig. Ik kan mijn resourcemanager altijd bereiken en ze denkt met me mee. Ze merkt het meteen als ik niet helemaal op mijn plek zit en helpt om samen de juiste keuzes te maken. Die betrokkenheid is echt bijzonder.”

Zie je kansen voor professionele groei en ontwikkeling?

“Ik zie zeker kansen voor groei. Ik geef al af en toe een presentatie bij de USG Legal Academy -  waar ik workshops arbeidsrecht verzorg – daar leer ik zelf ook veel van. Daarnaast heb ik een opleidingsbudget waarmee ik binnenkort een nieuwe cursus wil volgen. Dat geeft me de ruimte om mezelf verder te ontwikkelen.”

Hoe zou je de werkcultuur omschrijven?

“De werkcultuur op mijn huidige opdracht is heel flexibel; je kunt bijvoorbeeld 4 x 9 uur werken. Dat kan natuurlijk niet overal. Er is veel ruimte om te sparren met collega’s, wat ik fijn vind.”

“Bij USG Legal zelf is de cultuur warm en ondersteunend. De resourcemanager is een groot pluspunt, en ik geniet van de borrels en ontmoetingen met andere juristen. Hoewel ik maar twee keer op het hoofdkantoor in Almere ben geweest, voel ik me echt onderdeel van het team.”

Hoe zie je je toekomst bij ons voor je?

“Ik heb geen strikt vijfjarenplan, maar voor nu zit ik goed op mijn plek bij USG Legal. Ik hecht veel waarde aan langere opdrachten, van minimaal een jaar, zodat ik echt een band kan opbouwen en me thuis kan voelen. Voor nu volg ik de flow en kijk ik wat er op mijn pad komt.”

Met haar zes jaar bij USG Legal laat Monique zien hoe waardevol het is om jezelf uit te dagen en te blijven ontwikkelen. Haar betrokkenheid, enthousiasme en open blik maken haar tot een geliefde collega en een inspirerend voorbeeld van wat werken als interimmer bij USG Legal te bieden heeft.

Wil jij net als Monique aan de slag bij USG Legal? Bekijk onze vacatures , lees meer over het werken als interim jurist of kom direct met ons in contact. Ben je starter in het juridisch vakgebied? Bekijk onze Academy.   

Deel dit artikel