Amando’s start bij USG Legal: Rechtvaardigheid als drijfveer | onboarding USG Legal
Carrière
1 minuut leestijd

Amando’s start bij USG Legal: Rechtvaardigheid als drijfveer

Bij USG Legal vinden we het belangrijk om onze nieuwe collega’s goed te leren kennen. Deze keer stellen we je voor aan Amando, een gedreven jurist uit Lelystad met een passie voor sport en rechtvaardigheid. Net afgestudeerd staat hij aan het begin van een veelbelovende carrière. Met zijn frisse kijk op het vakgebied, gecombineerd met een sterke wil om maatschappelijke impact te maken, is Amando klaar om zijn juridische kennis in de praktijk te brengen. In dit interview deelt hij zijn ervaringen, ambities en eerste indrukken bij USG Legal.

Tijd voor een korte voorstelronde! Wie ben je?  

“Hoi, ik ben Amando, 33 jaar en ik kom uit Lelystad. Ik heb vorig jaar aan de Universiteit van Amsterdam mijn bachelor Rechtsgeleerdheid behaald en ik ben van plan om een master Privaatrecht te volgen aan de Open Universiteit.    

In mijn vrije tijd vind je mij op de padelbaan, ben ik aan het handballen of sta ik in de sportschool. Wanneer ik niet aan het sporten ben, kijk ik graag een goede serie.” 

Hoe ben je bij USG Legal terecht gekomen? 

“Eigenlijk heel simpel: ik was op zoek naar mijn eerste juridische baan! Bij USG zag ik een aantal vacatures die me aanspraken en daarom besloot ik daarop te reageren.”   

Waarom heb je voor ons als werkgever gekozen? 

“Ik heb voor USG Legal gekozen, omdat ik zo kan werken op verschillende opdrachten bij diverse organisaties. Op deze manier hoop ik mijn kennis en vaardigheden in een relatief snelle periode te ontwikkelen en kan ik groeien als professional.”   

Hoe was de sollicitatieprocedure?  

“De sollicitatieprocedure ging super snel!”  

“Nadat ik had gereageerd op de vacature werd er al binnen een dag contact met me opgenomen. Na het gesprek met de recruiter kreeg ik ook al binnen een week een contract aangeboden.” 

Hoe zag jouw onboarding eruit? Hoe heb jij de onboarding ervaren? Neem ons mee door de onboardingsdag! 

“De onboarding was een gezellige dag waar we met een groepje van circa 10 nieuwe collega's en de resourcemanagers elkaar leerden kennen. We begonnen de dag met een presentatie over USG Legal. Hierbij werden we wegwijs gemaakt in de online omgeving van USG Legal, waaronder het kandidaatportaal en de opleidingsomgeving.    

Vervolgens gingen we samen lunchen in de bedrijfskantine en daarna sloten we de dag af met een groepsfoto. We kregen een mooie bos bloemen en een goodiebag mee met USG Legal spulletjes. Een erg warm welkom!”   

Waar kijk je (het meest) naar uit bij USG Legal?  

“Net als veel anderen die rechten zijn gaan studeren, wil ook ik opkomen voor rechtvaardigheid. Om die reden vind ik met name interessant de opdrachten waarbij je direct kan bijdragen aan rechtvaardigheid binnen de maatschappij. Daar kijk ik het meeste naar uit!” 

Wil jij net als Amando aan de slag bij USG Legal? Bekijk onze vacatures of kom direct met ons in contact. Ben je starter in het juridisch vakgebied? Bekijk onze Academy.  

Deel dit artikel