Juridisch nieuws uit de maand juni: Betaalbare huur, het demonstratierecht en subsidieregelingen USG Legal
Trends & Ontwikkelingen
1 minuut leestijd

Juridisch nieuws uit de maand juni: Betaalbare huur, het demonstratierecht en subsidieregelingen

Van de invoering van de Wet betaalbare huur tot initiatieven die het demonstratierecht verduidelijken en het aanpakken van het dreigende tekort aan sociaal advocaten, deze maand stond bol van ontwikkelingen. Lees snel verder.

1 Huur voor middeninkomens wordt weer betaalbaar

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de Wet betaalbare huur. Deze wet zorgt ervoor dat mensen een betaalbare huurwoning kunnen krijgen met een huurprijs die past bij de kwaliteit van de woning. Verhuurders moeten zich houden aan de maximale huurprijs – anders mag de huurder een beroep doen op de wet én krijgen ze een boete van de gemeente. Wel zo eerlijk!

2 Onderzoekers maken demonstratierecht voor iedereen helder

Als legal professional ken jij natuurlijk de wet als geen ander. Toch kan het zijn dat je deze wil bijschaven – en de wet verandert continu. Wat weet jij van het demonstratierecht? Wat houdt het recht om te demonstreren precies in? Wat mag en moet de overheid bij demonstraties doen, en welke rechten en plichten hebben demonstranten?

Berend Roorda, universitair hoofddocent Rechtsgeleerdheid, en Liesbeth Smit, wetenschapscommunicator, hebben deze kennisbank opgezet. Zo is het demonstratierecht toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen.

3 Subsidieregeling beroepsopleiding sociaal advocaten

Er dreigt op niet al te lange termijn een tekort aan sociaal advocaten. En dat terwijl een sociaal advocaat essentieel is wanneer iemand tegenover een machtige wederpartij staat (bijvoorbeeld een gemeente of de Belastingdienst). 

De Raad voor Rechtsbijstand wilt de deelname van jonge advocaten aanmoedigen. Daarom komt er ook dit jaar een subsidieregeling voor de kosten van de opleiding van advocaat-stagiaires. 

Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de wereld van legal? Bekijk onze andere artikelen. Volg ons ook op social media voor meer! Wil jij aan de slag bij USG Legal? Bekijk onze vacatures of kom direct met ons in contact. Ben je starter in het juridisch vakgebied? Bekijk onze Academy.

Deel dit artikel