Nieuw traineeship: USG Legal Academy Arbeidsrecht
2 minuten leestijd

Nieuw: Start jouw carrière in het arbeidsrecht met de USG Legal Academy Arbeidsrecht

Ben jij een gedreven junior jurist met een passie voor arbeidsrecht? Wil je jouw kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Ontdek dan de unieke mogelijkheden van de USG Legal Academy Arbeidsrecht, waar je niet alleen aan je persoonlijke ontwikkeling werkt, maar ook daadwerkelijk ervaring opdoet in het arbeidsrecht.

Ontdek de USG Legal Academy Arbeidsrecht: Een unieke start van jouw carrière

Na het succes van de USG Legal Academy Rijksoverheid presenteert USG Legal met trots de nieuwe Academy Arbeidsrecht. Deze academie biedt ambitieuze junior juristen de kans om zich te specialiseren in arbeidsrecht en tegelijkertijd praktijkervaring op te doen. Het programma richt zich op het ontwikkelen van een stevige theoretische basis en het toepassen van deze kennis in de dagelijkse praktijk bij gerenommeerde opdrachtgevers.

Wat houdt de opleiding in?

Tijdens dit intensieve 1-jarige programma van de USG Legal Academy Arbeidsrecht verdiep je je in de complexe wereld van arbeidsrecht, zowel theoretisch als praktisch. Maandelijks kom je samen op het hoofdkantoor in Almere, waar ervaren professionals je onderdompelen in de essentiële aspecten van het arbeidsrecht. Deze bijeenkomsten dienen als de kern van je theoretische kennis, waarin onderwerpen als de arbeidsovereenkomst, ontslagrecht en sociaal zekerheidsrecht worden behandeld.

Wat deze opleiding onderscheidt, is de praktische component. Je gaat de geleerde concepten en vaardigheden direct toepassen in de echte wereld. Een opdracht bij een van onze opdrachtgevers, verspreid over het land, biedt jou de kans om je theoretische kennis om te zetten in praktische ervaring. Of het nu bij een rechtsbijstandsverzekeraar, overheidsorganisatie of advocatenkantoor is, je krijgt de kans om te werken aan echte cases en zo een dieper inzicht te krijgen in de dagelijkse uitdagingen van het arbeidsrecht.

De opleiding gaat verder dan enkel juridische kennis. Je wordt getraind in essentiële vaardigheden zoals het voeren van lastige gesprekken, onderhandelen en mediation. Dit helpt je niet alleen bij het begrijpen en toepassen van de wet, maar ook bij het ontwikkelen van de zachtere vaardigheden (soft skills) die cruciaal zijn voor een succesvolle carrière in het arbeidsrecht. Kortom, de USG Legal Academy Arbeidsrecht biedt een uitgebalanceerd programma dat zowel theoretische diepgang als praktische toepassing omvat, waardoor je klaar bent voor een boeiende en succesvolle carrière in het arbeidsrecht.

Wie komt in aanmerking?

De USG Legal Academy Arbeidsrecht richt zich op enthousiaste junior juristen met een sterke affiniteit voor arbeidsrecht en een onstuitbare drive om zich verder te ontwikkelen. Om deel te nemen aan dit programma dien je te beschikken over een afgeronde universitaire master Arbeidsrecht of een hbo diploma Rechten, aangevuld met relevante stage- of werkervaring binnen het arbeidsrechtelijke domein.

We verwelkomen flexibele en toegewijde individuen die een brede interesse hebben in zowel de publieke sector als de zakelijke dienstverlening. Met een beschikbaarheid van 32 tot 40 uur per week ben je klaar om je stempel te drukken bij een van de vooraanstaande opdrachtgevers van USG Legal.

Belangrijk is dat je niet alleen de basisprincipes van het arbeidsrecht begrijpt, maar ook een passie hebt om verder te groeien en jezelf uit te dagen. Als gedreven en enthousiaste professional ben je vastberaden om een vliegende start te geven aan je carrière in het arbeidsrecht. Als dit jouw profiel weerspiegelt, nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan de USG Legal Academy Arbeidsrecht en je carrière naar nieuwe hoogten te tillen.

Wat bieden wij?

  • Traineeship met jaarcontract.
  • Startsalaris vanaf €3000 op basis van 40 uur.
  • Gedegen opleiding, begeleiding en uitdagende opdracht bij een topopdrachtgever.
  • 25 vakantiedagen.
  • Persoonlijke begeleiding voor jouw carrièreplan.
  • Dynamisch team met gelijkgestemde junior juristen.
  • Maatschappelijk betrokken activiteiten.

Start jouw reis in het arbeidsrecht vandaag nog! Ontdek de mogelijkheden en schrijf je in voor de USG Legal Academy Arbeidsrecht. Een unieke kans om jouw carrière in arbeidsrecht een vliegende start te geven!

Schrijf je direct in

Deel dit artikel