Maak kennis met Winston: van een interesse in vreemdelingenrecht naar het werken als USG Legal jurist
Carrière
1 minuut leestijd

Maak kennis met Winston: van een interesse in het vreemdelingenrecht naar het werken als USG Legal jurist

Gedreven door een wens om bij te dragen aan de maatschappij, begon Winston als vrijwilliger bij VluchtelingenWerk. Hier werd zijn interesse in het vreemdelingenrecht gewekt, wat hem uiteindelijk inspireerde om een deeltijdstudie Hbo Sociaal Juridische Dienstverlening te volgen. Na zijn studie en een periode van zelfontdekking tijdens een backpackreis door Latijns-Amerika, besloot hij zijn carrière voort te zetten binnen het juridische veld. Nu verwelkomen we Winston bij USG Legal!

Tijd voor een korte voorstelronde: wie is Winston? 

“Mijn naam is Winston Adams, ik ben 53 jaar en woon in Arnhem. Oorspronkelijk heb ik een administratieve achtergrond, maar al van jongs af aan voelde ik dat ik terug wilde geven aan de maatschappij, waardoor ik veel vrijwilligerswerk heb gedaan. Ik begon als vrijwilliger bij VluchtelingenWerk, waar mijn interesse in het vreemdelingenrecht groeide. Via mijn administratieve werkzaamheden kwam ik in aanraking met juridische zaken en kreeg ik op die manier interesse in dit vakgebied!

Ik besloot een deeltijdstudie Hbo Sociaal Juridische Dienstverlening te volgen. Ik koos deze studie ook om bewuster te worden van wat er achter de voordeur van een klant gebeurt. Het geeft mij energie om te werken in functies die dienstbaar zijn aan mensen in een kwetsbare positie.

Na het afronden van mijn opleiding ging ik voor een lange periode backpacken door Latijns-Amerika. Tijdens deze reis kon ik mijn toekomstplannen op een rijtje zetten en bleef die interesse in het vreemdelingenrecht terugkomen. Daarnaast besefte ik dat ik een drang had om verschillende invalshoeken te ontdekken.”

En nu mogen we je verwelkomen bij USG Legal! Hoe ben je bij ons terechtgekomen en wat trok je tot ons aan? 

“Via een vacature op Indeed ben ik uiteindelijk bij USG Legal terechtgekomen.

Het mooiste vind ik hoe USG Legal proactief meedenkt over mijn carrièremogelijkheden als interim jurist.

Zelfs als vóór het sollicitatiegesprek voelde ik me welkom: Ik werd goed geïnformeerd en elk contactmoment was een fijne ervaring.”

Hoe zag vervolgens jouw onboarding eruit? 

“De onboarding gaf mij inzicht in de waarden van USG Legal en wat zij bieden voor verdere groei in je eigen competenties. Hierbij kun je denken aan de Academy, waarbij je uiteenlopende modules kan volgen. Tijdens de onboarding was het prettig dat ze alle praktische zaken uitlegden, zoals alles rondom de dienstverlening bij de opdrachtgever. 

En dan heb ik tijdens deze dag ook nog mijn contactpersoon, de resourcemanager, ontmoet! Heel fijn – zo weet ik waar ik terecht kan als er wat is.”

Mijn laatste vraag nu is: waar kijk je het meest naar uit als USG Legal jurist?

“Ik kijk voor nu het meest uit om een breed spectrum aan taken binnen een opdrachtgever te ontdekken. Ik streef overstijgend een extra bijdrage leveren.”

Wil jij net als Winston aan de slag bij USG Legal? Bekijk onze vacatures of kom direct met ons in contact. Ben je starter in het juridisch vakgebied? Bekijk onze Academy

Deel dit artikel