Laura
Carrière
1 minuut leestijd

Een dag in het leven van USG Legal interim jurist Laura Reus

Laura Reus heeft Rechten gestudeerd aan de UvA en volgt sinds afgelopen september de USG Legal Academy. Naast het volgen van de Academy werkt ze via ons als fulltime interim jurist! Hoe ziet een dag in het leven van de 27-jarige Amsterdamse Laura eruit? Wij waren benieuwd en stelden haar een aantal vragen:

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit? 

"Ik start meestal op om 9 uur ’s ochtends. Vaak is dat drie dagen thuis en twee dagen op kantoor. Als ik thuis werk en het is tijd voor de lunchpauze, neem ik vaak de tijd om een klein rondje te gaan hardlopen. Op kantoordagen neem ik de metro of ga ik op de fiets naar kantoor, zo krijg ik ook op deze dagen wat beweging!”

Wat zijn jouw werkzaamheden op een dag?

“Dit verschilt eigenlijk een beetje per dag. Ik houd me veel bezig met het opstellen van processtukken. Daarnaast controleer ik ook de stukken van mijn collega’s – in het kader van the four-eyes principle –, handel ik vonnissen af en stel ik financiële overzichten op.

Wat belangrijk is op werk is de samenwerking met andere teamleden. We zijn samen verantwoordelijk voor het tijdig sturen van stukken naar de rechtbank, omdat dit anders consequenties kan hebben voor de opdrachtgever. De afspraak is om de stukken op tijd en verspreid bij elkaar aan te leveren zodat ik, en andere collega’s, genoeg tijd hebben om alles te controleren. We hebben hiervoor wekelijks overleg om voortgang en gang van zaken te overleggen. Gelukkig kunnen we altijd op elkaar rekenen en ondersteunen we waar nodig!”

Ben je weleens uit een uitdagende situatie gelopen?

“Echt hele uitdagende situaties heb ik (gelukkig) nog niet meegemaakt, omdat ik altijd bij iemand terecht kan als ik vragen heb. Bij de start kreeg ik zelfs een buddy toegewezen aan wie ik alles kan vragen! Super fijn.

Wat ik wel uitdagend vind, is wanneer ik een stuk moet opstellen dat compleet anders is dan wat ik eerder heb gedaan. Het vergt dan wat extra creativiteit en nieuwe inzichten om ermee om te gaan, maar ik vind dat wel erg interessant. Ook vind ik het interessant om te reageren op nieuwe producties met frisse ideeën.”

En als afsluiter ben ik benieuwd: wat vind jij het leukste aan jouw werkdagen?

“Dat vind ik toch wel – en misschien is dit heel cliché – het streven naar en het bereiken van positieve uitkomsten. Het proces erachter, zoals het opstellen van een stuk en de samenwerking met mijn collega’s, vind ik heel mooi. En dan weten dat jij een verschil maakt: dat vind ik het leukste.” Wil jij aan de slag bij USG Legal? Bekijk onze vacatures of kom direct met ons in contact. Ben je starter in het juridisch vakgebied? Bekijk onze Academy.

Deel dit artikel