Noud Schoorel via USG Legal
Carrière
1 minuut leestijd

De eerste werkdag van sterspeler Noud: “Ik had hiervoor nog nooit een kantoorbaan gehad.”

Student, hockeyspeler en nu consultant bij USG Legal: Noud Schoorel heeft zijn eerste stappen in zijn legal carrière gezet en wij zijn hartstikke benieuwd hoe zijn eerste werkdag verliep. In dit interview vertelt Noud hoe hij zich voelde voor, tijdens en ook na zijn eerste dag. Maar eerst beginnen we met een introductie!

Stel jezelf eens voor: wie is Noud?

“Mijn naam is Noud Schoorel, ik ben 21 jaar en kom uit Uitgeest. Ik zit in mijn derde jaar van de bachelor Politicologie aan De VU en ik ben van plan om nog een bachelor Rechtsgeleerdheid aan de UvA te gaan doen, omdat ik denk dat ik veel meer uit het studeren kan halen.

Naast mijn studie zit ik nog op hockey, ik speel in de Heren 1 van MHCU. Verder ben ik lid van de Ambiance Commissie binnen mijn studievereniging EOS als Externe Betrekkingen. Als Externe Betrekkingen houd ik nauw contact met onze sponsoren en ben ik ook actief op zoek naar nieuwe organisaties om mee samen te werken. Nu werk ik ook via USG Legal!”

Je werkt hier nu al een maand, weet je nog hoe je je voelde voorafgaand aan je eerste werkdag?

“Ik vond het best wel spannend, want hiervoor had ik nog nooit een kantoorbaan gehad. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten en welke sfeer er zou zijn op kantoor.” 

Ik had ook wel heel veel zin om te starten – het was een nieuwe uitdaging!

Wat waren je eerste indrukken toen je aankwam op je nieuwe werkplek? Wat waren je eerste taken?

“Mijn eerste indruk was dat alles netjes en schoon was, mensen aan het werk achter de computer. Eigenlijk was het precies wat ik van een kantoor had verwacht. Mijn eerste taak was voornamelijk het aan de praat krijgen van mijn laptop, dit had namelijk aardig wat voeten in de aarde! Nadat dit eenmaal was geregeld kon ik daadwerkelijk aan de slag. Ik heb op mijn eerste dag dossiers gefourneerd en kleine administratieve taken uitgevoerd binnen de mailbox.” 

Ook heb ik kennis gemaakt met mijn nieuwe collega’s. De sfeer op de werkvloer is hartstikke gezellig! Er worden grappen gemaakt en het is allemaal vrij open zolang je maar de taken uitvoert die van je worden verwacht.

Hoe kijk je terug op je eerste werkdag?

“Ik kijk erg positief terug op mijn eerste werkdag. Ik heb veel geleerd en de daaropvolgende werkdagen zelfs nog meer. Ik vind alles hartstikke interessant en hoop dat ik nog veel kan leren via USG Legal bij uitdagende opdrachten.”

Wil jij ook aan de slag bij USG Legal? Zie onze vacatures of neem direct contact met ons op.

Ben jij een starter in het juridisch vakgebied? Bekijk onze USG Legal Academy.

Deel dit artikel