Unieke Olympische ervaring voor kinderen van basisscholen in achterstandswijken
Trends & Ontwikkelingen
1 minuut leestijd

Unieke Olympische ervaring voor kinderen van basisscholen in achterstandswijken

Het is vroeg in de ochtend als professionals van USG MarCom, USG Legal en USG Finance het Olympisch Stadion in Amsterdam betreden. Deze dag zijn zij vrijwilliger bij NL Cares De Spelen en maken zij een unieke Olympische ervaring mogelijk voor kinderen van verschillende basisscholen in achterstandswijken. Mooi om op deze manier een bijdrage te leveren aan de maatschappij!

De deelnemende scholen hebben zelf niet de middelen om een dergelijk evenement te organiseren. Dit maakt het des te belangrijker dat vrijwilligers zich inzetten om deze kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Sport en beweging zijn cruciaal voor de ontwikkeling van kinderen. De Spelen bieden een perfecte gelegenheid om hen hiermee vertrouwd te maken. En onze professionals zetten zich hier graag voor in. 

"Ik geloof in de kracht van vrijwilligerswerk en de positieve impact die het kan hebben op de samenleving. Evenementen zoals De Spelen bieden een kans om mensen samen te brengen, sociale verbindingen te versterken en een gevoel van gemeenschap te bevorderen. Bovendien vind ik het belangrijk om bij te dragen aan initiatieven die de kwaliteit van leven van anderen verbeteren, en De Spelen bieden een leuke en actieve manier om dat te doen."

- Bobby Hofstee, Senior Recruiter bij USG Legal

Een dag vol samenwerking en plezier 

Na een officiĆ«le vlaggenceremonie, een inspirerende briefing en een energieke warming-up door Nicholas Singer, beter bekend als Shaker, zit de sfeer er al meteen goed in. Het Olympisch vuur wordt ontstoken en De Spelen gaan van start! Wat volgt is een carrousel aan sportactiviteiten, waarbij samenwerking en plezier voorop staan. Gedurende de dag begeleiden onze professionals de kinderen langs diverse sportonderdelen, zoals onder andere voetbal, BMX, atletiek en "fun games". 

"Geweldig om te zien hoe sommige kinderen angsten overwonnen door mee te doen aan een sportactiviteit die voor henzelf niet vanzelfsprekend is."

- Kelly Bottema, jurist bij USG Legal

De kinderen waren erg enthousiast om nieuwe sporten uit te proberen. Mees: "Ajax is mijn favoriete club, dus ik vind voetbal sowieso heel leuk, maar atletiek eigenlijk ook. Dat had ik niet verwacht." Dansfanaat Selma was wat kritischer: "Het was allemaal wel leuk enzo, dat dansen, maar het was veel te makkelijk voor mij!" 

"Samen met mijn collega's begeleidde ik de kinderen van het ene naar het andere onderdeel. Ook hielpen we bij de onderdelen. Aan sommige activiteiten deden we zelf ook mee. De kinderen vonden dat leuk en werden nog enthousiaster. Dat was echt mooi om te zien." 

- Cem van Dalfsen, Commercieel Consultant bij USG Legal

USG Legal cares 

USG Legal maakt de wereld graag een beetje mooier. Dit doen wij onder andere door de samenwerking met NL Cares, een stichting die vrijwilligersactiviteiten aanbiedt met een focus op een positieve ervaring en laagdrempelige toegang.  

Rowan Wijnacker, accountmanager bij USG Legal: "Ik vind het erg belangrijk en mooi dat USG Professionals samenwerkt met stichtingen zoals deze. Op deze manier krijgen mensen kansen die ze anders misschien zouden missen. Zo dragen we ons steentje bij aan een betere maatschappij." 

Deel dit artikel