Stichting Achmea
Carrière
1 minuut leestijd

Een Kijkje in het Leven van Sercan Coskun bij Stichting Achmea Rechtsbijstand

Sercan Coskun heeft zichzelf gepositioneerd als een onmisbare schakel binnen Stichting Achmea Rechtsbijstand. Zij brengt haar expertise en passie voor haar werk naar voren om klanten te helpen bij geschillen op het gebied van consumentenkoop, verkoop en dienstverlening. In dit artikel zullen we meer te weten komen over Sercan en haar ervaringen in haar huidige interimfunctie.

Wie is Sercan Coskun?

Ik ben Sercan Coskun, een 27-jarige professional. Ik ben onlangs mijn carrière begonnen bij USG Legal, waar ik momenteel gedetacheerd ben bij Stichting Achmea Rechtsbijstand. Ik werk nog steeds met veel plezier aan mijn eerste opdracht.

Wat voor organisatie is Stichting Achmea Rechtsbijstand?

Bij Stichting Achmea Rechtsbijstand, waar ik momenteel werkzaam ben als Jurist Aankopen en Diensten, staat de naam al voor zich. Het is een onafhankelijke stichting en een onderdeel van Achmea, die klanten bijstaat in geschillen. Deze organisatie staat bekend om haar behulpzaamheid en toegankelijkheid. Collega's, ongeacht hun functie, zijn altijd bereid om te helpen en mee te denken. Deze ondersteunende omgeving draagt bij aan het succes van mijn functie.

Wat houdt de functie van Jurist Aankopen en Diensten in?

In mijn rol als Jurist Aankopen en Diensten bij Stichting Achmea Rechtsbijstand, houd ik me bezig met het adviseren van klanten bij geschillen en het beoordelen van de dekking van zaken. In deze functie kom ik niet rechtstreeks in contact met de tegenpartij van de klant, maar voorzie ik klanten van advies over hoe ze het beste met hun situatie kunnen omgaan. Mijn focus ligt voornamelijk op zaken die te maken hebben met consumentenkoop/verkoop en geschillen met dienstverleners.

Mijn aanstelling als interim-jurist bij Achmea Rechtsbijstand kwam voort uit de behoefte van de organisatie om hun capaciteit te vergroten om klanten snel en effectief te helpen. Ik werd warm verwelkomd en grondig opgeleid om mijn functie met succes te vervullen.

Tijdens mijn studie had ik al ervaring opgedaan bij een advocatenkantoor, wat me waardevolle kennis en vaardigheden opleverde die ik nu kan inzetten in mijn huidige functie.

Zitten er uitdagingen aan deze functie?

Een van de uitdagingen in mijn functie is de complexiteit van sommige zaken. Er zijn momenten waarop ik, en zelfs mijn teamgenoten, niet meteen een oplossing hebben. In dergelijke situaties moet ik zelfstandig onderzoek doen en creatieve oplossingen bedenken, wat mij veel voldoening en uitdaging biedt.

Wat zijn leerervaringen vanuit deze functie die je meeneemt?

Ik heb twee belangrijke lessen geleerd die ik wil meenemen in mijn verdere carrière. Ten eerste, het belang van open en directe communicatie met klanten, zelfs als het om minder positief nieuws gaat. Goede communicatie is van cruciaal belang in mijn vakgebied. Ten tweede, ik heb een sterke drang om me te verdiepen in andere rechtsgebieden en ben enthousiast over de mogelijkheid om mijn vaardigheden te ontwikkelen bij verschillende opdrachtgevers, met de hulp van USG Legal.

Welke ambities heb je voor de toekomst?

Mijn ambitie reikt verder dan mijn huidige rol. Ik wil graag mijn kennis uitbreiden naar andere rechtsgebieden en blijf gepassioneerd over mijn werk binnen het civielrecht. Mijn toekomstige carrièrepad omvat mogelijkheden om mijn expertise elders toe te passen en mijn juridische horizonten te verbreden.

 

Deel dit artikel