Nargiz USG Legal Academy | Traineeship
Carrière
1 minuut leestijd

Nargiz deelt haar ervaringen over de USG Legal Academy

De vlaggen hangen uit, want Nargiz heeft deze zomer de USG Legal Academy afgerond! Na het behalen van haar bachelor Rechten vorig jaar, ging zij op zoek naar een nieuwe uitdaging. En daar was ‘ie dan: een vacature van USG Legal als Overheidsjurist. Eenmaal aangenomen bij ons, boden we haar ook de mogelijkheid aan om mee te doen aan de Academy. Nu, een jaar later, heeft ze deze succesvol afgerond en vertelt ze ons over haar ervaring.

“Leerzaam, uitdagend en verrijkend.” 

– Nargiz beschrijft de USG Legal Academy in 3 woorden. 

Wat vond je het leukste aan de Academy? 

“Ik vond het erg leuk om elke maand weer met het groepje bij elkaar te komen. Daarnaast was het ontzettend leuk om voor sommige lessen bepaalde opdrachten samen met de groep uit te voeren.” 

Wat waren voor jou de meest waardevolle lessen die je hebt geleerd tijdens de Academy? 

“De lessen voor het Yellow Belt-certificaat waren zowel ontzettend leuk als leerzaam. Daarnaast gaven de lessen van Insight Discovery ook veel inzicht in wie je bent als persoon.” 

Kun je ons vertellen over een uitdagend project of situatie waar je tijdens je Academy mee te maken kreeg en hoe je daarmee bent omgegaan? 

“Tijdens de cursus ‘Presentatievaardigheden’ moesten wij diverse scenario’s uitbeelden of vertellen. Eén van de opdrachten was gericht op het vertellen van een verhaal waar veel emoties aan verbonden zijn. Dit kon een heel leuk en blij verhaal zijn, maar ook een verdrietig verhaal. In eerste instantie wilde ik het veilig spelen en voor een leuk verhaal kiezen, maar ik besloot uiteindelijk (als enige van de groep) om voor een wat verdrietiger verhaal te gaan.  

Tijdens deze oefening kreeg ik de kans om uit mijn comfortzone te stappen voor de groep. Gelukkig waren het ontzettend lieve en leuke dames bij wie ik me op mijn gemak voelde om dit te doen!” 

Hoe heeft de Academy jouw persoonlijke en professionele groei beïnvloed? 

“Ik denk dat ik door de Insights Discovery echt ben gaan inzien wat mijn kwaliteiten, eigenschappen en valkuilen zijn. Het was een waardevolle cursus voor mijn toekomst, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Daarnaast heb ik dankzij de Yellow Belt-trainingen ook inzicht gekregen in het verbeteren van processen binnen een organisatie.” 

Welke aspecten van de Academy hebben je het meest verrast?   

“Ik had niet verwacht dat bepaalde trainingen zo interactief zouden zijn. Dit was een aangename verrassing!  

Ik merkte ook dat ik me door de interactiviteit van de trainingen meer betrokken voelde bij de inhoud en de informatie beter meekreeg. De informatie blijft dan ook langer hangen, en je kijkt met tevredenheid terug op de training.” 

Hoe zie je jouw toekomst in de legal sector na het afronden van de Academy? Wat neem je écht mee vanuit de Academy? 

“Het hebben van een Yellow Belt certificaat is natuurlijk ontzettend gunstig voor (toekomstige) opdrachten. Daarnaast probeer ik om de kennis die ik heb opgedaan tijdens de Academy in te zetten in de praktijk. Zo ben ik op mijn huidige opdracht ook regelmatig aan het kijken hoe bepaalde processen verbeterd of aangepast kunnen worden.” 

Wil jij net als Nargiz een kickstart aan je carrière geven met zowel trainingen als een opdracht bij de Rijksoverheid? Lees hier meer over de USG Legal Academy. 

Deel dit artikel