Een kijkje achter de schermen bij USG Legal jurist Amber Lankman
Carrière
1 minuut leestijd

Een kijkje achter de schermen bij USG Legal jurist Amber Lankman

Amber is 24 jaar en heeft vorig jaar in 2023 haar HBO Bachelor Rechtenstudie afgerond. Via USG Legal werkt ze nu als persoonlijk zaakbehandelaar, een baan waar ze haar hart in legt. In dit artikel vertelt Amber hoe een typische werkdag eruitziet, hoe ze haar werk flexibel kan indelen en hoe ze zorgt voor een goede balans tussen werk en privé.

Korte voorstelronde! Wie ben je en wat doe je in je werkzame leven? 

“Hoi, mijn naam is Amber en ik ben 24 jaar! Vorig jaar heb ik mijn HBO Rechtenstudie behaald en kwam ik met USG Legal in contact. Momenteel werk ik via USG Legal als persoonlijk zaakbehandelaar, een (naar mijn mening) mooie en maatschappelijke rol. Ik zet mij hier dus graag voor in, met aandacht voor de menselijke maat en kwaliteit.” 

Wat doe je zowel op een typische werkdag? 

“Iedere werkdag is weer anders. In mijn rol heb ik veel contact met de cliënten en coördineer en regisseer ik hun zaak door integrale beoordelingen. Dit zijn dus ook veel administratieve taken die om de hoek komen kijken, zoals het opstellen van beschikkingen en brieven.” 

Krijg je de ruimte om zelf in te vullen hoe je werkt? 

“Jazeker. De administratieve taken waar ik het over had doe ik vaak op kantoor. Naast deze taken heb ik ook gesprekken met de cliënten waarin zij hun kant van het verhaal doen. Deze gesprekken probeer ik juist te plannen op de dagen dat ik thuiswerk. Dit vind ik zelf prettiger werken.” 

Ik werk hybride en dat is dus erg flexibel. Ik werk 36 uur per week, waarvan 2 dagen op kantoor in Groningen en de andere dagen vanuit huis. Super fijn! Zo heb ik genoeg ruimte om mijn werk-privé balans te verdelen. 

“Ik vind ook dat ik vanuit USG Legal en mijn opdrachtgever veel vrijheid en begrip krijg voor werk-privé balans. Ik merk echt dat ik mijn tijd, energie en aandacht eerlijk kan verdelen tussen hobby’s, familie, vrienden en sport! Een goede balans tussen inspanning en ontspanning.” 

Wil jij net als Amber aan de slag bij USG Legal en het verschil maken? Bekijk onze vacatures of kom direct met ons in contact. Ben je starter in het juridisch vakgebied? Bekijk onze Academy

Deel dit artikel