Een dag in het leven van Arjun Nirsoe USG Legal
Carrière
2 minuten leestijd

Een dag in het leven van Arjun als Transactie Monitoring Analist

Maak kennis met Arjun Nirsoe. Sinds maart 2024 werkt hij als Transactie Monitoring Analist, waar hij verdachte transacties onderzoekt en helpt om ongewenste risico's voor de bank en de samenleving te minimaliseren. In dit interview deelt hij hoe een typische werkdag eruitziet. Lees verder om een unieke kijk te krijgen op zijn rol binnen dit cruciaal werkveld!

Korte voorstelronde! Wie ben je? 

Mijn naam is Arjun, ik ben 28 jaar oud en ik woon in Almere. Ik heb de studie Rechtsgeleerdheid afgerond en ik werk momenteel bij USG Legal. Ik ben in maart 2024 begonnen en zit nu op opdracht bij de ABN AMRO als Transactie Monitoring Analist.  

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?  

Ik start meestal met het openen van mijn e-mail en Teams om te kijken of er iets belangrijks gepland staat op de dag. Zo weet ik precies wat ik kan verwachten en ben ik op de hoogte van lopende zaken.  

Mijn werktijden vallen tussen 08:00 en 19:00 – best flexibel dus. Ik werk eén à twee dagen op kantoor en twee dagen thuis. Ik werk dus vier dagen! Zo houd ik meer vrije tijd over.  

Mijn standplaats is Amersfoort: in 2023 uitgekozen tot de mooiste stad uit Europa! Op kantoordagen reis ik met het openbaar vervoer en in de pauzes loop ik meestal een rondje buiten met collega’s. Dit omdat je dan het hoofd even helemaal leeg kan maken en je niet continue met werk bezig bent.  

Welke taken en verantwoordelijkheden vervul je gewoonlijk tijdens een werkdag?  

Ik ben tijdens mijn werk bezig met het analyseren van uitgevoerde transacties van klanten van een grote bank, om zodoende bepaalde gevaren en patronen te kunnen filteren, te mitigeren en te onderzoeken. Hiermee help ik de bank indirect de samenleving te verbeteren! 

Kun je ons een voorbeeld geven van een uitdagende situatie die je onlangs bent tegengekomen?  

Het werk blijft dag in dag uit uitdagend, gezien je wekelijks een bepaalde score moet behalen en dit zelf moet managen. Er zijn klanten waar erg ongebruikelijke patronen zichtbaar zijn op het rekeninggebruik. Wat je dan als analist gaat doen is beoordelen of de bank de relatie met de klant zal moeten beëindigen of heroverwegen. 

Hoe werk je samen met andere teamleden of cliënten door de dag heen?  

Je neemt deel aan verschillende vergaderingen waar je belangrijke punten bespreekt. Iedereen krijgt dan de mogelijkheid om te zeggen wat hij of zij vindt. Als er bepaalde onderzoeken zijn en het lastig is om iets te filteren of te mitigeren, vraag ik aan een collega hoe hij/zij over het scenario denkt. Dat is dan extra input voor mij om vervolgens een beter onderzoek te schrijven. Bij inhoudelijke vragen over bepaalde transacties werk je samen met andere afdelingen en zij hebben dan het klantcontact namens de analist. 

Welke taken op een typische werkdag vind je het leukste?  

Ik ben het meest tevreden op het moment dat de onderzoeken gesloten kunnen worden en je tot de conclusie bent gekomen dat er eigenlijk niet veel aan de hand was met de transacties. Heel fijn als er uiteindelijk een logische verklaring was voor het rekeninggebruik van de klant.  

Verder is het ook leuk om op de kantoordagen met collega’s bij te praten en elkaar ook op een andere manier te leren kennen. Zo blijft samenwerken, ook in de toekomst, leuk!  

Wil jij net als Arjun aan de slag bij USG Legal? Bekijk onze vacatures of kom direct met ons in contact. Ben je starter in het juridisch vakgebied? Bekijk onze Academy.   

Deel dit artikel