USG Legal
Fulltime | Heel Nederland

Interessante opdrachten binnen de zakelijke dienstverlening via USG Legal Professionals

Solliciteer direct

Over deze functie

Vanuit USG Legal Professionals zijn wij voortdurend op zoek naar gedreven juristen gespecialiseerd in het civiel recht voor verschillende opdrachtgevers van USG Legal Professionals. Je gaat aan de slag bij bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekeraar of je vervult een interessante (interim)opdracht bij een Nederlandse bank. Daarnaast biedt USG Legal Professionals nog veel meer interessante opdrachten binnen de juridische dienstverlening.

Als legal professional gaat jouw hart sneller kloppen door het bereiken van het ultieme resultaat voor jouw cliënt of opdrachtgever. Als legal professional binnen de zakelijke dienstverlening beschik je over (enige) ervaring in het algemeen civiel recht. Zo heb je bijvoorbeeld kennis van contractenrecht, huurrecht, bouwrecht, burenrecht, et-cetera. Als legal professional vind je het leuk om in contact te zijn met mensen en houd je altijd rekening met meerdere belangen.

Ben jij juist een jurist die ervoor zorgt dat binnen een onderneming de juridische zaken goed verlopen? Dan is een opdracht als bedrijfsjurist jou op het lijf geschreven! Als bedrijfsjurist binnen de juridische dienstverlening ben je bezig met het voorkomen en oplossen van juridische problemen en vraagstukken die binnen een onderneming naar boven kunnen komen. Bijvoorbeeld het opstellen en controleren van contracten, vraagstukken met betrekking tot privacy, beheren van verzekeringen of bijvoorbeeld de juridische aspecten op het gebied van personeelszaken. Als bedrijfsjurist werk je nauw samen met de directie. 

Een breed scala aan diverse uitdagingen waarbij USG Legal Professionals zich inzet voor de optimale match door te kijken naar de juiste persoon, op de juiste plek en op het juiste moment!

Bij USG Legal Professionals krijg je een kijkje in verschillende keukens waardoor je allround inzetbaar bent binnen de juridische dienstverlening.

Over USG Legal

USG Legal Professionals biedt voor organisaties de juiste juridische expertise, op het moment dat u daar behoefte aan heeft. Onze juridisch professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau: van junior jurist tot zeer ervaren juridische professionals. En hebben bovenal de juiste mentaliteit.

Met elkaar gaan wij op zoek naar de optimale match voor uw organisatie. Wij bieden onder andere kennis en expertise binnen de rechtsgebieden arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, huurrecht, vastgoedrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht en privacyrecht. USG Legal Professionals is een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties.


Is dit jouw baan?

Ben jij enthousiast over deze opdracht? We maken graag kennis met je!

Altijd de laatste vacatures in je mail

Karin Saris
Accountmanager publieke sector

Deel vacature

USG legal
professionals

P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
+31 (0)36 529 92 55
info@usglegal.nl

Detachering en interim van juridische professionals

Legal professionals

De juiste persoon, op het juiste moment op de juiste plek. Een optimale match die past binnen het team en de organisatie. Een opdracht waarbij jouw juridische expertise tot uiting komt. Je bepaalt zelf je loopbaan en je ontwikkelt jouw kennis en skills, binnen en buiten de gebaande paden, en daarmee jouw duurzaamheid voor de toekomst.

De optimale match

Wij gaan op zoek naar de optimale match die past voor de jurist en de opdrachtgever. Onze juridische professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau: van junior jurist tot zeer ervaren legal professional. Wij staan voor een informele werksfeer, geen strak keurslijf en zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. 

Snel up en running

De legal professionals maken deel uit van een goed opgeleid team. Wij zorgen voor de optimale match waardoor de legal professional snel up en running is binnen het team, de werkzaamheden en de organisatie. We leveren kwaliteit en continuïteit met de juiste betrokkenheid. 

Recente artikelen

Management

Scheer jij al je werknemers over één kam? Generatiemanagement is mooi, maar niet genoeg

De krapte op de arbeidsmarkt noopt werkgevers zich steeds aantrekkelijker te profileren voor potentiële werknemers. Generatiemanagement is daarbij een handig hulpmiddel, omdat je HR-beleid en -communicatie aanpast naar de wensen en verwachtingen van werknemers. Matthijs de Vries, Recruiter USG Legal, ziet ook risico’s: “Als generatiemanagement doorslaat naar generalisatie, slaan bedrijven de plank mis.”
leestijd: 2 minuten
Geschreven door: USG Legal Professionals

Matthijs definieert generatiemanagement als het aanpassen van de communicatie, arbeidsvoorwaarden, werkzaamheden en andere middelen in HR en recruitment naar verschillende generaties. “Slim om je als bedrijf ermee bezig te houden. Er zijn duidelijke verschillen tussen generaties. Door je te verplaatsen in professionals van verschillende leeftijden en je beleid en communicatie hierop aan te passen, spreek je ze echt aan én benut je hun specifieke kwaliteiten.”

Focus op young professionals

“In de praktijk komt het erop neer dat bedrijven zich steeds meer aanpassen op de wensen en verwachtingen van jongeren”, stelt Matthijs. “In de huidige war on talentzijn de young professionals het doelwit. Bedrijven profileren zich hierdoor steeds vaker als informele organisatie met korte lijnen, doorgroeimogelijkheden, aandacht voor persoonlijke ontwikkeling én flexibele werktijden voor een goede werk-privébalans. Dit zijn zaken die erg belangrijk zijn voor de jonge generatie. De oudere werknemers hechten hier minder waarde aan.”

Dat het in de huidige arbeidsmarkt draait om young professionals, wil volgens Matthijs niet zeggen dat er binnen organisaties geen oog is voor de oudere werknemers. “Oudere werknemers worden steeds meer ingezet voor coaching en kennisoverdracht. Zo worden hun kennis en ervaring benut en ontwikkelt hun functie zodat ze uitgedaagd blijven. Belangrijk, want goede ervaren krachten zijn waardevol.”

Generalisatie ligt op de loer

Een valkuil van generatiemanagement is volgens Mathijs dat je werknemers over één kam scheert: “Vergeet niet dat je werknemers individuen zijn. WhatsApp en andere social media worden bijvoorbeeld ingezet in communicatie met jongeren. Maar dit wil niet zeggen de ouderen niet via WhatsApp willen communiceren. Hetzelfde geldt voor persoonlijke ontwikkeling. Hoewel dit typisch iets is waar jongeren waarde aan hechten, staan veel ouderen ook open voor cursussen en opleidingen.”

Matthijs predikt daarom flexibiliteit en keuzevrijheid, bijvoorbeeld als het gaat om secundaire arbeidsvoorwaarden: “Bedrijven die standaard een ander pakket aan arbeidsvoorwaarden aan ouderen of jongeren bieden, slaan de plank mis. Het is bijvoorbeeld te simpel om jongeren een opleidingsbudget te geven en ouderen een premievrije pensioenregeling. Het is beter werknemers zelf te laten kiezen wat ze willen. Prima dus om in je HR beleid in te spelen op de verschillen tussen generaties, maar houd rekening met individuele wensen en uitzonderingen.”

Legal bedrijven hebben nog een weg te gaan

Matthijs ziet nog een andere valkuil van generatiemanagement, dat exemplarisch is voor de legalbranche. “Ook in legal richten bedrijven zich steeds meer op young professionals. Maar het lijkt meer op windowdressing. Ze hebben het over een informele werkcultuur met weinig hiërarchie en flexibiliteit, maar feitelijk is de bedrijfscultuur nog niet zo ver. De branche is van oudsher juist hiërarchisch, archaïsch, formeel, met weinig oog voor de werk-privébalans. Hierdoor worden de verwachtingen van de jonge advocaten en juristen vaak niet waargemaakt. Het veranderen van de bedrijfscultuur is een langzaam proces dat veel langer duurt dan het aanpassen van de communicatie of het vastgelegde personeelsbeleid. Om teleurstelling te voorkomen kunnen bedrijven hier beter eerlijk over zijn.”

Deel artikel