Opdrachten binnen de zakelijke dienstverlening
Wij zijn voortdurend op zoek naar gedreven juristen gespecialiseerd in het civiel recht voor verschillende opdrachtgevers van USG Legal Professionals

Over deze functie

Vanuit USG Legal Professionals zijn wij voortdurend op zoek naar gedreven juristen gespecialiseerd in het civiel recht voor verschillende opdrachtgevers van USG Legal Professionals. Je gaat aan de slag bij bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekeraar of je vervult een interessante (interim)opdracht bij een Nederlandse bank. Daarnaast biedt USG Legal Professionals nog veel meer interessante opdrachten binnen de juridische dienstverlening.

Als legal professional gaat jouw hart sneller kloppen door het bereiken van het ultieme resultaat voor jouw cliënt of opdrachtgever. Als legal professional binnen de zakelijke dienstverlening beschik je over (enige) ervaring in het algemeen civiel recht. Zo heb je bijvoorbeeld kennis van contractenrecht, huurrecht, bouwrecht, burenrecht, et-cetera. Als legal professional vind je het leuk om in contact te zijn met mensen en houd je altijd rekening met meerdere belangen.

Ben jij juist een jurist die ervoor zorgt dat binnen een onderneming de juridische zaken goed verlopen? Dan is een opdracht als bedrijfsjurist jou op het lijf geschreven! Als bedrijfsjurist binnen de juridische dienstverlening ben je bezig met het voorkomen en oplossen van juridische problemen en vraagstukken die binnen een onderneming naar boven kunnen komen. Bijvoorbeeld het opstellen en controleren van contracten, vraagstukken met betrekking tot privacy, beheren van verzekeringen of bijvoorbeeld de juridische aspecten op het gebied van personeelszaken. Als bedrijfsjurist werk je nauw samen met de directie. 

Een breed scala aan diverse uitdagingen waarbij USG Legal Professionals zich inzet voor de optimale match door te kijken naar de juiste persoon, op de juiste plek en op het juiste moment! Bij USG Legal Professionals krijg je een kijkje in verschillende keukens waardoor je allround inzetbaar bent binnen de juridische dienstverlening.

Over USG Legal

USG Legal Professionals biedt voor organisaties de juiste juridische expertise, op het moment dat u daar behoefte aan heeft. Onze juridisch professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau: van junior jurist tot zeer ervaren juridische professionals. En hebben bovenal de juiste mentaliteit.

Met elkaar gaan wij op zoek naar de optimale match voor uw organisatie. Wij bieden onder andere kennis en expertise binnen de rechtsgebieden arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, huurrecht, vastgoedrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht en privacyrecht. USG Legal Professionals is een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties.

 

Karin Saris
Accountmanager publieke sector
Ontvang altijd de laatste vacatures in je mail
Ontvang zo vaak als jij wil vacatures in je mail.

Recente artikelen

Trends & Ontwikkelingen
1 minuut leestijd

Moet de rechter duidelijkere taal gaan spreken?

Uitspraken van rechtbanken moeten duidelijke taal gaan bevatten en eenvoudiger te begrijpen zijn. Daartoe maakt D’66-er Maarten Groothuizen zich hard. Kamerlid Groothuizen maakt zich zorgen om de groeiende kloof in de samenleving tussen burger en rechterlijke macht. Iets wat de rechtsstaat niet ten goede komt. Hij wijst erop dat vooral mensen met een lagere opleiding wantrouwig tegenover de rechtbank staan. Hij vindt dat een verkeerde ontwikkeling. “We moeten zorgen dat onze rechtspraak zo toegankelijk mogelijk is voor iedereen”, vertelde hij onlangs in het NOS Radio 1 Journaal.

Daarom pleit Groothuizen ervoor dat de uitspraken worden geschreven op taalniveau B1. Dat staat voor eenvoudig Nederlands met veel voorkomende woorden en actieve, korte zinnen. “In plaats van te zeggen dat iemand zich schuldig heeft gemaakt aan het ‘met het oogmerk van wederrechtelijke toe-eigening wegnemen van een levensmiddel’, kun je ook zeggen dat iemand een blikje cola heeft gestolen, zei Groothuizen. “Dat maakt juridisch gezien geen verschil.”

Voorstel valt niet overal goed
Het voorstel van Groothuizen kreeg in de Kamer steun van alle regeringspartijen, maar stuit buiten politiek Den Haag op nogal wat verzet. Zo schreven Amber Oomen-Delhaye (Neerlandica /docent-onderzoeker Lectoraat HAN HBO-Rechten) en Esther de Boer (kinderrechter Rechtbank Gelderland) op de website van het HAN (Hogeschool Arnhem/Nijmegen), een uitgebreid weerwoord. Beide dames zijn voorstander van een meer toegankelijke recht​spraak, maar constateren dat er al jaren helder taalgebruik wordt gehanteerd.

Zo is in 2015 de Werkgroep Begrijpelijkheid in het leven geroepen en is er sinds 2017 de jaarlijkse ‘Klare Taal’ bokaal. Deze werd afgelopen jaar gewonnen door een rechter in een zaak over gedumpt drugsafval. Juryvoorzitter Maarten Feteris roemde de kraakheldere uitspraak: “Dat dit vonnis makkelijk leesbaar is, betekent volgens de juryvoorzitter niet dat jargon taboe is. ‘Juridische en wettelijke termen worden in deze uitspraak niet geschuwd, maar wel uitgelegd.” Zo kan het dus ook en gebeurt het dus al.

Bemoei je niet te veel met de rechtspraak
Daarnaast concluderen Oomen-Delhaye en De Boer dat taalniveau vooral een wetenschappelijk begrip is, waarvan veel mensen niet weten wat het inhoudt. En dus is het verre van zaligmakend. Ook vragen zij zich hardop af waar Groothuizen zich eigenlijk mee bemoeit. De rechtspraak is een onafhankelijk instituut en dient dat vooral te blijven.
Een inmiddels veel geopperd alternatief is dat rechters hun uitspraken helemaal niet aanpassen. Daardoor blijven ze rechtswetenschappelijk intact. Wel kan er een samenvatting bijgevoegd worden die in eenvoudig taalgebruik is opgesteld. Op die manier kan iedereen de kern van de zaak, de uitspraak van de rechter en zijn beweegredenen en argumentatie snappen.

Bronnen: Mr-online, rechtspraak.nl, NPO Radio 1, NOS, HAN.
Dit artikel verscheen eerder op overheidsexpertise.nl, een initiatief van USG Professionals.

Deel dit artikel

;