USG Legal
8 - 40 uur | Heel Nederland

Interim opdrachten voor zzp’ers via USG Legal Professionals

Solliciteer direct

Over deze functie

USG Legal Professionals heeft diverse interessante interim opdrachten voor zzp’ers zowel binnen de publieke sector als de zakelijke dienstverlening. We hebben doorlopend opdrachten op het gebied van het bestuursrecht, omgevingsrecht, ruimtelijke ordening, civiel recht, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, privacy en meer. USG Legal Professionals heeft een zeer groot landelijk netwerk.

Onze organisatie is een plek met een stevige basis, waarmee wij opereren aan de bovenkant van de markt voor interim legal professionals. 

Benieuwd of we wat voor elkaar kunnen betekenen? Wij komen graag met je in contact!

USG Legal Professionals is partner van de Rijksoverheid en de aanverwante uitvoeringsinstellingen. Daarnaast zijn we preferred supplier bij verschillende gemeenten (zoals Amsterdam), bij waterschappen, milieudiensten, veiligheidsregio’s en zelfstandige bestuursorganen.

Daarnaast biedt USG Legal Professionals ook interessante interim opdrachten aan voor zzp’ers binnen de zakelijke dienstverlening. Op dit moment hebben we doorlopend opdrachten bij rechtsbijstandsverzekeraars, bouw- en vastgoedorganisaties en Nederlandse banken en op het gebied van ICT en Telecom.

USG Legal Professionals heeft regelmatig interim opdrachten voor zzp’ers op managementniveau. Dit zijn opdrachten zoals teamleiders, hoofd juridische zaken of legal managers.

Wij vinden het belangrijk dat een project naar ieders tevredenheid verloopt. Vanuit USG Legal Professionals zijn we op zoek naar de optimale match, zowel voor de zzp’er als voor de organisatie.

Vanuit USG Legal Professionals leveren wij kwaliteit en continuïteit met de juiste betrokkenheid. We streven naar een duurzame samenwerking waarbij de lijnen kort zijn.

Tot slot is USG Legal Professionals een onderdeel van de stabiele RGF Staffing The Netherlands holding. Dit betekent snelle facturatie en tijdige communicatie over overeenkomsten.

Over USG Legal

USG Legal Professionals biedt voor organisaties de juiste juridische expertise, op het moment dat u daar behoefte aan heeft. Onze juridisch professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau: van junior jurist tot zeer ervaren juridisch professionals. En hebben bovenal de juiste mentaliteit.

Met elkaar gaan wij op zoek naar de optimale match voor uw organisatie. Wij bieden onder andere kennis en juridische expertise binnen de rechtsgebieden staats- en bestuursrecht, omgevingsrecht, ruimtelijke ordening, privacy, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en meer. USG Legal Professionals is een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties.

Is dit jouw baan?

Ben jij enthousiast over deze opdracht? We maken graag kennis met je!

Altijd de laatste vacatures in je mail

Karin Saris
Accountmanager publieke sector

Deel vacature

USG legal
professionals

P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
+31 (0)36 529 92 55
info@usglegal.nl

 

Recente artikelen

Management

Scheer jij al je werknemers over één kam? Generatiemanagement is mooi, maar niet genoeg

De krapte op de arbeidsmarkt noopt werkgevers zich steeds aantrekkelijker te profileren voor potentiële werknemers. Generatiemanagement is daarbij een handig hulpmiddel, omdat je HR-beleid en -communicatie aanpast naar de wensen en verwachtingen van werknemers. Matthijs de Vries, Recruiter USG Legal, ziet ook risico’s: “Als generatiemanagement doorslaat naar generalisatie, slaan bedrijven de plank mis.”
leestijd: 2 minuten
Geschreven door: USG Legal Professionals

Matthijs definieert generatiemanagement als het aanpassen van de communicatie, arbeidsvoorwaarden, werkzaamheden en andere middelen in HR en recruitment naar verschillende generaties. “Slim om je als bedrijf ermee bezig te houden. Er zijn duidelijke verschillen tussen generaties. Door je te verplaatsen in professionals van verschillende leeftijden en je beleid en communicatie hierop aan te passen, spreek je ze echt aan én benut je hun specifieke kwaliteiten.”

Focus op young professionals

“In de praktijk komt het erop neer dat bedrijven zich steeds meer aanpassen op de wensen en verwachtingen van jongeren”, stelt Matthijs. “In de huidige war on talentzijn de young professionals het doelwit. Bedrijven profileren zich hierdoor steeds vaker als informele organisatie met korte lijnen, doorgroeimogelijkheden, aandacht voor persoonlijke ontwikkeling én flexibele werktijden voor een goede werk-privébalans. Dit zijn zaken die erg belangrijk zijn voor de jonge generatie. De oudere werknemers hechten hier minder waarde aan.”

Dat het in de huidige arbeidsmarkt draait om young professionals, wil volgens Matthijs niet zeggen dat er binnen organisaties geen oog is voor de oudere werknemers. “Oudere werknemers worden steeds meer ingezet voor coaching en kennisoverdracht. Zo worden hun kennis en ervaring benut en ontwikkelt hun functie zodat ze uitgedaagd blijven. Belangrijk, want goede ervaren krachten zijn waardevol.”

Generalisatie ligt op de loer

Een valkuil van generatiemanagement is volgens Mathijs dat je werknemers over één kam scheert: “Vergeet niet dat je werknemers individuen zijn. WhatsApp en andere social media worden bijvoorbeeld ingezet in communicatie met jongeren. Maar dit wil niet zeggen de ouderen niet via WhatsApp willen communiceren. Hetzelfde geldt voor persoonlijke ontwikkeling. Hoewel dit typisch iets is waar jongeren waarde aan hechten, staan veel ouderen ook open voor cursussen en opleidingen.”

Matthijs predikt daarom flexibiliteit en keuzevrijheid, bijvoorbeeld als het gaat om secundaire arbeidsvoorwaarden: “Bedrijven die standaard een ander pakket aan arbeidsvoorwaarden aan ouderen of jongeren bieden, slaan de plank mis. Het is bijvoorbeeld te simpel om jongeren een opleidingsbudget te geven en ouderen een premievrije pensioenregeling. Het is beter werknemers zelf te laten kiezen wat ze willen. Prima dus om in je HR beleid in te spelen op de verschillen tussen generaties, maar houd rekening met individuele wensen en uitzonderingen.”

Legal bedrijven hebben nog een weg te gaan

Matthijs ziet nog een andere valkuil van generatiemanagement, dat exemplarisch is voor de legalbranche. “Ook in legal richten bedrijven zich steeds meer op young professionals. Maar het lijkt meer op windowdressing. Ze hebben het over een informele werkcultuur met weinig hiërarchie en flexibiliteit, maar feitelijk is de bedrijfscultuur nog niet zo ver. De branche is van oudsher juist hiërarchisch, archaïsch, formeel, met weinig oog voor de werk-privébalans. Hierdoor worden de verwachtingen van de jonge advocaten en juristen vaak niet waargemaakt. Het veranderen van de bedrijfscultuur is een langzaam proces dat veel langer duurt dan het aanpassen van de communicatie of het vastgelegde personeelsbeleid. Om teleurstelling te voorkomen kunnen bedrijven hier beter eerlijk over zijn.”

Deel artikel