USG Legal
8 - 40 uur | Heel Nederland

Interim opdrachten voor zzp’ers via USG Legal Professionals

Solliciteer direct

Over deze functie

USG Legal Professionals heeft diverse interessante interim opdrachten voor zzp’ers zowel binnen de publieke sector als de zakelijke dienstverlening. We hebben doorlopend opdrachten op het gebied van het bestuursrecht, omgevingsrecht, ruimtelijke ordening, civiel recht, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, privacy en meer. USG Legal Professionals heeft een zeer groot landelijk netwerk.

Onze organisatie is een plek met een stevige basis, waarmee wij opereren aan de bovenkant van de markt voor interim legal professionals. 

Benieuwd of we wat voor elkaar kunnen betekenen? Wij komen graag met je in contact!

USG Legal Professionals is partner van de Rijksoverheid en de aanverwante uitvoeringsinstellingen. Daarnaast zijn we preferred supplier bij verschillende gemeenten (zoals Amsterdam), bij waterschappen, milieudiensten, veiligheidsregio’s en zelfstandige bestuursorganen.

Daarnaast biedt USG Legal Professionals ook interessante interim opdrachten aan voor zzp’ers binnen de zakelijke dienstverlening. Op dit moment hebben we doorlopend opdrachten bij rechtsbijstandsverzekeraars, bouw- en vastgoedorganisaties en Nederlandse banken en op het gebied van ICT en Telecom.

USG Legal Professionals heeft regelmatig interim opdrachten voor zzp’ers op managementniveau. Dit zijn opdrachten zoals teamleiders, hoofd juridische zaken of legal managers.

Wij vinden het belangrijk dat een project naar ieders tevredenheid verloopt. Vanuit USG Legal Professionals zijn we op zoek naar de optimale match, zowel voor de zzp’er als voor de organisatie.

Vanuit USG Legal Professionals leveren wij kwaliteit en continuïteit met de juiste betrokkenheid. We streven naar een duurzame samenwerking waarbij de lijnen kort zijn.

Tot slot is USG Legal Professionals een onderdeel van de stabiele RGF Staffing The Netherlands holding. Dit betekent snelle facturatie en tijdige communicatie over overeenkomsten.

Over USG Legal

USG Legal Professionals biedt voor organisaties de juiste juridische expertise, op het moment dat u daar behoefte aan heeft. Onze juridisch professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau: van junior jurist tot zeer ervaren juridisch professionals. En hebben bovenal de juiste mentaliteit.

Met elkaar gaan wij op zoek naar de optimale match voor uw organisatie. Wij bieden onder andere kennis en juridische expertise binnen de rechtsgebieden staats- en bestuursrecht, omgevingsrecht, ruimtelijke ordening, privacy, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en meer. USG Legal Professionals is een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties.

Is dit jouw baan?

Ben jij enthousiast over deze opdracht? We maken graag kennis met je!

Altijd de laatste vacatures in je mail

Karin Saris
Accountmanager publieke sector

Deel vacature

USG legal
professionals

P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
+31 (0)36 529 92 55
info@usglegal.nl

 

Recente artikelen

Trends & Ontwikkelingen

Nieuwe kwaliteitsstandaarden bestuursrecht van kracht

Op 1 april zijn de professionele standaarden bestuursrecht van kracht geworden. Deze professionele standaarden zijn door rechters en voor rechters opgesteld door de driehoek Centrale Raad van Beroep, De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en het College van Beroep voor het bedrijfsleven.
leestijd: 0 minuten
Geschreven door: USG Legal Professionals

Juridisch zijn de standaarden niet bindend, maar ze geven wel een kader waarbinnen rechters moeten opereren. Zo wordt de kwaliteit en onafhankelijkheid gewaarborgd. Zo bevatten de standaarden (gedrags)normen en werkafspraken. Die bevatten geen schokkende nieuwe zaken, maar borduren meestal voort op afspraken die al van kracht waren. Zo zijn de afspraken een toevoeging aan bestaande gedragscodes, zoals de rechterscode NVvR en de Procesregeling bestuursrechtelijke colleges.

Dialoog als neveneffect

Voorbeelden zijn: ‘De rechter zorgt voor een goede communicatie met partijen en voor adequate informatie over de behandeling van de zaak’, ‘De rechter doet zijn uitspraak in heldere taal, op een wijze die past bij de zaak’, en ‘De rechter zorgt voor een zaaksbehandeling op maat, voor een goede inrichting en voortgang van de procedure en voor een tijdige afdoening’.
Doordat de standaarden opgesteld worden door rechters zelf is een beoogd neveneffect dat de dialoog onderling verder op gang komt. Daardoor is de verwachting dat er de komende jaren nog wijzigingen en toevoegingen komen, die de norm nog verder zullen aanscherpen. Mede daarom volgt er binnen drie jaar een evaluatie.

Dit artikel verscheen eerder op overheidsexpertise.nl. Een initiatief van USG Professionals.
Bronnen: Binnenlands Bestuur, Mr-Online, Rechtspraak.nl

Deel artikel