USG Legal
8 - 40 uur | Heel Nederland

Interim opdrachten voor zzp’ers via USG Legal Professionals

Solliciteer direct

Over deze functie

USG Legal Professionals heeft diverse interessante interim opdrachten voor zzp’ers zowel binnen de publieke sector als de zakelijke dienstverlening. We hebben doorlopend opdrachten op het gebied van het bestuursrecht, omgevingsrecht, ruimtelijke ordening, civiel recht, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, privacy en meer. USG Legal Professionals heeft een zeer groot landelijk netwerk.

Onze organisatie is een plek met een stevige basis, waarmee wij opereren aan de bovenkant van de markt voor interim legal professionals. 

Benieuwd of we wat voor elkaar kunnen betekenen? Wij komen graag met je in contact!

USG Legal Professionals is partner van de Rijksoverheid en de aanverwante uitvoeringsinstellingen. Daarnaast zijn we preferred supplier bij verschillende gemeenten (zoals Amsterdam), bij waterschappen, milieudiensten, veiligheidsregio’s en zelfstandige bestuursorganen.

Daarnaast biedt USG Legal Professionals ook interessante interim opdrachten aan voor zzp’ers binnen de zakelijke dienstverlening. Op dit moment hebben we doorlopend opdrachten bij rechtsbijstandsverzekeraars, bouw- en vastgoedorganisaties en Nederlandse banken en op het gebied van ICT en Telecom.

USG Legal Professionals heeft regelmatig interim opdrachten voor zzp’ers op managementniveau. Dit zijn opdrachten zoals teamleiders, hoofd juridische zaken of legal managers.

Wij vinden het belangrijk dat een project naar ieders tevredenheid verloopt. Vanuit USG Legal Professionals zijn we op zoek naar de optimale match, zowel voor de zzp’er als voor de organisatie.

Vanuit USG Legal Professionals leveren wij kwaliteit en continuïteit met de juiste betrokkenheid. We streven naar een duurzame samenwerking waarbij de lijnen kort zijn.

Tot slot is USG Legal Professionals een onderdeel van de stabiele RGF Staffing The Netherlands holding. Dit betekent snelle facturatie en tijdige communicatie over overeenkomsten.

Over USG Legal

USG Legal Professionals biedt voor organisaties de juiste juridische expertise, op het moment dat u daar behoefte aan heeft. Onze juridisch professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau: van junior jurist tot zeer ervaren juridisch professionals. En hebben bovenal de juiste mentaliteit.

Met elkaar gaan wij op zoek naar de optimale match voor uw organisatie. Wij bieden onder andere kennis en juridische expertise binnen de rechtsgebieden staats- en bestuursrecht, omgevingsrecht, ruimtelijke ordening, privacy, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en meer. USG Legal Professionals is een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties.

Is dit jouw baan?

Ben jij enthousiast over deze opdracht? We maken graag kennis met je!

Altijd de laatste vacatures in je mail

Karin Saris
Accountmanager publieke sector

Deel vacature

USG legal
professionals

P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
+31 (0)36 529 92 55
info@usglegal.nl

 

Recente artikelen

Trends & Ontwikkelingen

Bedrijfsjurist bij een disruptieve start-up: Drie vuistregels

Digitale transformatie, blockchain, big data, de cloud. De digitale wereld is volop in beweging. Bedrijven en start-ups schieten uit de grond rondom een nieuw, geweldig, disruptief idee. Maar kan en mag het allemaal wel? Bestaan er überhaupt al wet- en regelgeving? En hoe ga je daar als jurist mee om?
leestijd: 1 minuut
Geschreven door: USG Legal Professionals

Het recht kabbelt altijd in zijn eigen tempo achter de innovatie aan. Dat is niets nieuws en an sich niet zo vreemd. Eerst kijkt men de kat uit de boom en dan wordt geanalyseerd wat de werkelijke, blijvende problemen voor de samenleving zijn. Want soms is een technologie al weer ingehaald door iets nieuwers. Pas daarna komt de wetgever in actie om de wet aan te passen of nieuwe wetgeving te maken. Die nieuwe set regels moet vervolgens nog door twee kamers heen en voordat je het weet ben je jaren verder.

En hoewel het ontbreken van regelgeving een aantoonbare reden is dat het internet in alle vrijheid een succes kon worden, is nu de kentering gaande. Kijk alleen al naar de lange lijst eisen in de AVG en je weet dat we nu een periode ingaan waarin al die verworvenheden langzaam maar zeker weer ingeperkt zullen worden. En het is aan de bedrijfsjurist om daar zo goed mogelijk mee om te gaan.

Positief bijdragen

Wie nu dus een disruptief nieuw idee heeft zal een stuk meer weerstand ondervinden bij het vermarkten van zijn product. Daar kun je als jurist wel op een positieve manier je steentje aan bijdragen. Ook als je opdrachtgever zich met zijn producten of diensten bevindt in een gebied waar erg gedateerde of zelf helemaal geen regelgeving is. Drie vuistregels:

  1. Zorg ervoor dat je vroegtijdig in het proces betrokken bent. Dat voorkomt dat een product (bijna) af is, en je dan moet gaan uitleggen dat het helemaal anders moet om aan de wet te voldoen.
  2. Stel teams multidisciplinair samen. Zorg dat je als jurist niet alleen andere juristen om je heen verzamelt, maar dat je juist met de IT-afdeling, productontwikkeling en marketing aan tafel zit. Op die manier kun je product en legal samenbrengen.
  3. Wees positief en niet te bang voor negatieve gevolgen. Juristen zijn van nature risico-avers. Een groot gedeelte van het werk bestaat nu eenmaal uit het beperken van risico’s. Maar mensen die nieuwe grenzen opzoeken hebben baat bij een jurist die met ze meedenkt. Dus niet iemand die ze op iedere hoek vertelt dat ze eigenlijk niet links, rechts of rechtdoor mogen.

Met deze zaken in het achterhoofd en een proactieve houding kun je als bedrijfsjurist echt het verschil maken voor je opdrachtgever. En zo een bijdrage leveren weer een nieuw product dat het leven van miljoenen mensen duurzaam verbetert.

Deel artikel