ProfessionalsYoung Professionals

Ben jij een Young Professional? Geef gas op je carriere.

USG Legal is regelmatig op zoek naar young professionals. Juristen met een afgeronde wo- opleiding rechten en tot 3 jaar werkervaring. Hieronder lees je wat wij jou kunnen bieden. Én wat we van je vragen.     

Diverse interimopdrachten
Heb je na je studie enige juridische werkervaring opgedaan, bijvoorbeeld in de advocatuur, bij de overheid of op de zakelijke markt? Dan zijn we wellicht op zoek naar jou. Als USG Legal kunnen we je veel bieden, maar we vragen ook veel van je. Dat zie je ook terug in onze kernwaarden.

We zijn op zoek naar jou als young professional als je:

 • Ambitie hebt: interesse in het juridische vak, op zoek naar uitdaging en persoonlijke groei, jezelf wilt ontwikkelen en ervaring wilt opdoen bij verschillende organisaties of je ervaring wilt uitdiepen.
 • Gedreven bent door inhoud en altijd streeft naar kwaliteit.
 • Je snel kunt aanpassen aan een nieuwe werkomgeving en als je nieuwe materie makkelijk op kunt pakken. 
 • Flexibel bent in het reizen voor en naar verschillende opdrachtgevers, want USG Legal werkt landelijk voor haar opdrachtgevers. 
 • Beschikt over een sterk analytisch vermogen, communicatief sterk bent en snel tot de kern kunt komen bij het schrijven van stukken.
 • Wilt bijdragen aan het succes van onze organisatie, want daar zijn we bij USG Legal samen verantwoordelijk voor. 
 • Je graag verdiept in het vakgebied waarin je werkzaam bent, die kennis regelmatig wilt actualiseren én wilt delen met je collega’s.
 • Praktisch en doelgericht bent en graag buiten de kaders denkt.

Jouw ontwikkeling staat centraal
Wat we jou kunnen bieden:

 • Een resourcemanager die je intensief begeleidt en veel ruimte voor het volgen van trainingen en opleidingen
 • Een buddy: samenwerken met een ervaren jurist, coaching on the job
 • Snelle doorgroei als interimmer met diverse promotiemogelijkheden  
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Ervaren collega’s die hun kennis graag met je delen, bijvoorbeeld tijdens inhoudelijke kennissessies

Werken als juridisch young professional binnen de overheid
USG Legal heeft jarenlange ervaring als juridische dienstverlener binnen de overheid. Als juridisch professional binnen de publieke dienstverlening werk je in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je vindt het interessant om je bezig te houden met complexe besluitvormingsprocessen en je te richten op diverse interne en externe doelgroepen. Opdrachten binnen de overheid zijn zeer divers. Je kunt denken aan het adviseren van een bestuursorgaan op het snijvlak van bestuurs- en privaatrecht, het ontwikkelen van beleid op gebied van omgevingsrecht voor een provincie, beleid ontwikkelen naar aanleiding van gewijzigde wet- en regelgeving en het afhandelen van Wob-verzoeken bij een gemeente.

Werken als juridisch young professional binnen de zakelijke dienstverlening
Binnen de zakelijke dienstverlening heeft USG Legal diverse interessante opdrachtgevers. Je werkt in een snelle, commerciële omgeving waarin er veel verandert in korte tijd. Je vindt het dan ook leuk om als jurist commercieel én inhoudelijk mee te denken met je opdrachtgever. Voorbeelden van opdrachten zijn het behandelen van verschillende juridische dossiers en het uitonderhandelen van (internationale) contracten. Je kunt ook denken aan een reorganisatie waarbij jij als (junior) jurist verantwoordelijk bent voor de arbeidsjuridische zaken of een functie als allround bedrijfsjurist. Als jurist binnen de zakelijke dienstverlening denk je commercieel mee met de organisatie.

Werken bij USG Legal?
Wil je meer weten over werken bij USG Legal Professionals? Lees dan eens de ervaringen van twee van onze young professionals. Of neem direct contact op met één van onze recruiters. Een overzicht van actuele juridische vacatures en opdrachten vind je in het vacatureoverzicht.

Deel op:
Print of mail deze pagina:

Werken bij USG Legal?

Enthousiast geworden over werken bij USG Legal? Bekijk dan onze actuele juridische opdrachten en vacatures in het vacatureoverzicht of stuur een open sollicitatie.

Contact met USG Legal


Grotere kaart weergeven

Euclideslaan 251
Postbus 602
3500 AP Utrecht

Tel (030) 230 59 59
info@usglegal.nl  

Liever teruggebeld worden? Vul het contactformulier in.