ProfessionalsSollicitatieproces

Wil je solliciteren bij USG Legal?

Als je een interessante juridische vacature (tijdelijk of vast) bij ons hebt gezien, kun je direct online bij ons solliciteren. Hieronder lees je hoe de sollicitatieprocedure in zijn werk gaat.

Solliciteren als juridisch professional
Heb je een juridische opdracht of positie gezien waar je meteen op wilt reageren? Dat kan via de vacaturepagina. We zien je motivatie met cv graag tegemoet.

Sollicitatieproces
Nadat je jouw motivatiebrief met cv naar ons hebt gestuurd:

  • Ontvang je een digitale bevestiging van je ingestuurde sollicitatie
  • Neemt één van de recruiters van USG Legal binnen twee werkdagen contact met je op.
  • Nodigen we je uit voor een eerste gesprek met één van onze recruiters als we voldoende aanknopingspunten zien om verder met elkaar te praten.  

Eerste gesprek
In het eerste gesprek gaan we meer in op jouw specifieke werkervaring als jurist en op je ambities. Daarnaast komen onze opdrachtgevers en de werkwijze van USG Legal aan bod.

Tweede gesprek
Als we beiden na het eerste gesprek enthousiast zijn en als je in aanmerking komt voor de specifieke functie vindt er een tweede gesprek plaats. In dat gesprek gaan we verder in op jouw competenties en gaan we samen na in hoeverre jouw profiel aansluit bij USG Legal.

Na het tweede gesprek
Eventueel hebben we samen nog een derde gesprek (arbeidsvoorwaardengesprek). Ook kan een casus of assessment deel uitmaken van de procedure.
 
Cv-gegevens in bestand
Blijkt tijdens één van de gesprekken dat je niet in aanmerking komt voor de betreffende vacature? Dan bewaren we met jouw toestemming jouw cv-gegevens in ons kandidatenbestand. Zodra we een vacature hebben die wél goed aansluit op jouw profiel nemen we direct contact met je op.  
 
Tijdelijke opdrachten
Ben je een ervaren juridisch zzp’er of freelancer en heb je een interessante tijdelijke opdracht gezien bij USG Legal? Of ben je als jurist expliciet op zoek naar een tijdelijke opdracht? Dan gaan we graag met je in gesprek. We kunnen je dan eventueel een projectcontract aanbieden. De procedure is dan als volgt:

  • We hebben samen een eerste algemene gesprek.
  • Als uit het eerste gesprek blijkt dat je in aanmerking komt voor een specifieke opdracht, wordt jouw profiel (met toestemming van jou) voorgelegd aan de betreffende opdrachtgever.
  • De opdrachtgever besluit of je wordt uitgenodigd voor een gesprek op de locatie van de opdracht.
  • Indien je voor een gesprek wordt uitgenodigd door de opdrachtgever, zorgen wij ervoor dat je van alle informatie wordt voorzien ten behoeve van de opdracht.

Open sollicitatie
Zie je op dit moment geen juridische vacature of opdracht bij USG Legal die bij je past? Verstuur dan je cv naar ons via een open sollicitatie. Dan houden wij je gegevens in ons kandidatenbestand en nemen wij contact met je op zodra we een vacature hebben die wellicht beter aansluit bij jouw ambities en wensen.

Deel op:
Print of mail deze pagina:

Werken bij USG Legal?

Enthousiast geworden over werken bij USG Legal? Bekijk dan onze actuele juridische opdrachten en vacatures in het vacatureoverzicht of stuur een open sollicitatie.

Contact met USG Legal


Grotere kaart weergeven

Euclideslaan 251
Postbus 602
3500 AP Utrecht

Tel (030) 230 59 59
info@usglegal.nl  

Liever teruggebeld worden? Vul het contactformulier in.