Over USG LegalHistorie

De geschiedenis van USG Legal

USG Legal Professionals werd twintig jaar geleden opgericht. We vertellen u graag meer over de historie en ontstaansgeschiedenis van ons bedrijf.

De oprichting van USG Legal vond plaats in 1993 in Utrecht. Het collectief van juristen opereerde in de eerste jaren onder de naam Utrechtse Juristen Groep (UJG). Het bestond uit een huispraktijk met zeer ervaren juristen (minimaal acht jaar werkervaring).

Beginjaren

UJG houdt zich in die tijd voornamelijk bezig met het bijstaan van dienstweigeraars. Na de opschorting van de dienstplicht in 1993 richt het bedrijf zich op het geven van juridische adviezen en het doen van juridisch organisatie-onderzoek, met name binnen de overheid.

1995 - 2003

Vanaf 1995 begint UJG zich op de zakelijke markt te richten, om in 2002 van start te gaan met grotere projecten (25fte en groter). Een jaar later, in 2003, ziet het  Legal Service Center - outsourcing en adviespraktijk – het levenslicht.

2007 - heden

Vier jaar na de oprichting van het Legal Service Center, in 2007, wordt UJG overgenomen door USG People. In 2008 vindt een naamswijziging plaats naar USG Juristen. Per 1 mei wijzigde USG Juristen vanwege de internationalisering van de organisatie haar naam naar USG Legal Professionals. Vandaag de dag zijn via USG Legal Professionals – als onderdeel van de divisie USG Professionals – ongeveer 200 juristen op verschillende niveaus (junior, medior senior) aan het werk binnen de zakelijke markt, overheid en non profit sector.
USG Legal Professionals heeft inmiddels vestigingen in België (Antwerpen en Brussel), Duitsland (München), Luxemburg, Zwitserland (Zürich) en Frankrijk (Parijs).

Contact
Wilt u meer informatie over onze organisatie? Of heeft u behoefte aan een juridisch professional? Neem dan contact met ons op.

Deel op:
Print of mail deze pagina:

Contact met USG Legal


Grotere kaart weergeven

Euclideslaan 251
Postbus 602
3500 AP Utrecht

Tel (030) 230 59 59
info@usglegal.nl  

Liever teruggebeld worden? Vul het contactformulier in.