OpdrachtgeversLegal OutsourcingReferentie Dexia Nederland

Legal outsourcing voor Dexia Nederland

Dexia Nederland heeft in de loop van de jaren een enorm grote hoeveelheid claims moeten verwerken met betrekking tot haar effectenlease-portefeuille. Met honderdduizenden klanten heeft Dexia Nederland schikkingen getroffen, met duizenden klanten geprocedeerd in eerste aanleg en in hoger beroep en Dexia Nederland is zelfs al 4 maal bij de Hoge Raad geweest om deze slepende kwestie af te kunnen ronden. Dexia Nederland heeft hiervoor een grote hoeveelheid aan juridische kennis en capaciteit nodig gehad en heeft dat nog altijd nodig.

Betrouwbare en flexibele partner
Sinds 2004 is USG Legal voor Dexia Nederland een betrouwbare en flexibele partner voor het afhandelen van duizenden claims. In deze periode waren er gemiddeld 25 juristen van junior tot senior niveau gedetacheerd bij de bank. De werkzaamheden bestaan uit procederen in eerste aanleg en hoger beroep, schikkingshandelingen en het verwerken van vonnissen en arresten, alles op het gebied van bank- en effectenrecht. De hoeveelheid werkzaamheden per maand was zeer wisselend: het was soms erg rustig op de rol (door een algehele of gedeeltelijke aanhouding), maar op andere momenten was het ook erg druk. In drukke tijden werkten er soms meer dan 80 juristen voor Dexia Nederland en in rustige tijden waren er niet meer dan 15 juristen nodig. Vanwege deze onzekerheid was Dexia Nederland op zoek naar een zeer flexibele partner die een dergelijk schommelende bezetting met een goed werkend harmonicamodel zou kunnen opvangen. Deze heeft Dexia Nederland gevonden in USG Legal.

Exclusieve outsourcingsovereenkomst
Sinds 2008 hebben Dexia Nederland en USG Legal een exclusieve outsourcingsovereenkomst gesloten om alle resterende en nog op handen zijnde procedures af te handelen. Daarnaast is USG Legal inmiddels ook de exclusieve partner geworden in de resterende administratieve werkzaamheden, waaronder de klachtenafhandeling en de callcenter-activiteiten. Een totaaloplossing dus, voor zowel de juridische als de administratieve zaken.

Flexibele oplossing
USG Legal heeft zowel in haar juridische capaciteit als in haar huisvesting een oplossing gevonden om op deze vraag in te kunnen spelen. Zo worden de juristen (die allen in vaste dienst zijn bij USG Legal) bij overbezetting ingezet bij andere klanten of op het Legal Service Center van USG Legal. Bij onderbezetting kan snel een beroep worden gedaan op juristen die reeds zijn ingewerkt in de procedures. De kantoorlocatie waar deze juristen de werkzaamheden uitvoeren kan bovendien maandelijks worden uitgebreid of afgestoten. USG Legal heeft hierdoor een strak ingerichte flexibele oplossing in huis voor dergelijke projecten, waarmee USG Legal de leiding heeft genomen in de outsourcing van dergelijke juridische activiteiten.

Capaciteit, kwaliteit en kennis
Het resultaat is een goed draaiende totaaloplossing voor Dexia Nederland, waarmee Dexia Nederland de zekerheid heeft dat de capaciteit, kwaliteit en kennis voor de juridische werkzaamheden de komende jaren is geborgd. Momenteel werken er meer dan 15 juristen voor Dexia Nederland aan de resterende juridische procedures.

Deel op:
Print of mail deze pagina:

Onze accountmanagers

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of direct een afspraak maken? Neem contact op met één van onze accountmanagers:

LinkedIn mr. Carlijn Koeslag
sr. accountmanager zakelijke markt
06-53 51 70 85 of carlijn.koeslag@usglegal.nl

LinkedIn mr. Stephanie Slooff
sr. accountmanager publieke sector
06-12 99 74 10 of stephanie.slooff@usglegal.nl

Contact met USG Legal


Grotere kaart weergeven

Euclideslaan 251
Postbus 602
3500 AP Utrecht

Tel (030) 230 59 59
info@usglegal.nl  

Liever teruggebeld worden? Vul het contactformulier in.