nieuwsGeslaagde ZZP-bijeenkomst over transparantie en online ondernemen

Geslaagde ZZP-bijeenkomst over transparantie en online ondernemen

Op donderdag 30 mei 2013 organiseerde USG Legal Professionals een geslaagde netwerkbijeenkomst voor haar freelance juristen met het thema ‘Vooruitgang’. Alleen door effectief in te spelen op veranderingen, kunnen ondernemingen succesvol zijn en blijven en dus vooruitgang realiseren. Het werd een avond met levendige discussies over onder andere transparantie en online ondernemen. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

Rebranding
Eelco Stuut – algemeen directeur van USG Legal – trapte de avond af met een presentatie over de trends en ontwikkelingen die USG Legal ziet in haar omgeving. Voorbeelden hiervan zijn de toenemende vraag naar flexibele oplossingen, een toename van het aantal zzp’ers, internationalisering en de toenemende behoefte aan duurzame partnerships. De naamswijziging van USG Juristen naar USG Legal Professionals is een voorbeeld van hoe USG Legal, samen met haar zusterorganisaties die ook onderdeel zijn van USG Professionals, inspeelt op deze ontwikkelingen. De focus ligt – nog steeds – op Legal, maar door de naamsverandering zijn we in staat om beter in te spelen op internationale kansen en vraagstukken over de eigen vakgebieden heen.

Transparantie
Ook de resultaten van de meest recente ZZP-Barometer kwamen aan de orde. Hieruit blijkt dat bijna de helft van de freelancers in de afgelopen jaren een opdracht via een bemiddelingsbureau heeft gedaan, en dat ongeveer één derde van alle freelancers zelfs sterk afhankelijk is van bemiddelingsbureaus. Bijna de helft van de freelancers is van mening dat bemiddelingsbureaus een irreële marge hanteren. De freelancers geven aan dat bureaus zich kunnen verbeteren op gebied van de persoonlijke relatie, marges, transparantie, inhoudelijke kennis en betrouwbaarheid. Aan deze zaken hecht USG Legal juist veel belang bij de samenwerking met freelancers. Over transparantie en marges – en vooral: transparantie over marges – ontstond tijdens de ZZP-bijeenkomst een levendige discussie. Daaruit bleek dat er veel onduidelijkheid is over de hoogte van marges en de kosten van een bemiddelingsbureau. Transparantie en toelichting is op dit gebied erg gewenst. USG Legal ontving dan ook een groot aantal positieve reacties en ideeën om gezamenlijk een sterkere positie te verkrijgen op de juridische markt.

Online ondernemen
Willem Overbosch is oprichter van MKB Servicedesk en leidde een interactieve sessie over met name online ondernemen. Onder andere zakelijke websites kwamen aan de orde. Worden ondernemers (freelancers) op de juiste zoektermen gevonden? Wordt de juiste content aangeboden op de website? Daarbij is storytelling belangrijk: naast informatie ook emotie overbrengen. Dat kan door middel van een website, maar ook sociale media zijn daarbij goede middelen. Via LinkedIn en Twitter kunnen ondernemers zichzelf presenteren, zoeken en in contact komen met relaties en collega’s. Ook de mogelijkheden van Google+ kwamen aan de orde. Daarmee kan een mobiel kantoor ingericht worden, zodat bijvoorbeeld online vergaderen en het samen online werken aan documenten mogelijk wordt.

Wilt u meer weten over online ondernemen? Kijk dan eens op de website van MKB Servicedesk (desk Online Ondernemen). MKB Servicedesk heeft ook een boek uitgebracht over online ondernemen: Eerste hulp bij Online ondernemen. Dit boek is ook gratis te downloaden als E-book.

Partnership USG Legal en MKB Servicedesk
USG Legal is de juridische partner van MKB Servicedesk. MKB Servicedesk is met 200.000 unieke bezoekers per maand het grootste online ondernemersplatform van Nederland. MKB Servicedesk geeft snel, betrouwbaar en persoonlijk antwoord op ondernemersvragen. De organisatie is exclusief partner van MKB-Nederland op het gebied van individuele dienstverlening richting ondernemers, die zijn aangesloten bij MKB-Nederland.

In samenwerking met USG Legal biedt MKB Servicedesk ondernemers een uitgebreid pakket producten, om hen te voorzien van kennis, expertise en inspiratie op het gebied van juridische zaken.

ZZP-netwerk USG Legal
USG Legal Professionals is altijd op zoek naar ervaren juridische zzp’ers die gebruik willen maken van een professioneel netwerk. Op onze website vindt u hierover meer informatie. Bent u geïnteresseerd in de dienstverlening van USG Legal Professionals? Neem dan contact op met één van onze recruiters:

 Karin van Roomen Msc
Recruiter Publieke Sector
06-51617184 of karin.vanroomen@usglegal.nl

 Misha Verbeek MA
Recruiter Zakelijke Markt
06-53221490 of misha.verbeek@usglegal.nl

Deel op:
Print of mail deze pagina: