ComplianceWat doet USG Legal op het gebied van compliance?

Wat doet USG Legal op het gebied van compliance?

De zorg voor compliance neemt wereldwijd toe. Continu veranderende markten van financiële en niet-financiële instellingen maken het onderwerp compliance steeds belangrijker. Nieuwe regelgeving, ontwikkelingen in toezicht, de samenwerking met risk management, maar ook de toenemende rol als gesprekspartner van het management bij verantwoord ondernemen zijn onderwerpen op de dagelijkse agenda van de compliance professional. Compliance officers dienen naast kennis van wet- en regelgeving ook op strategisch niveau mee te denken met het management, op tactisch niveau borgen dat binnen de ondernemen de juiste randvoorwaarden bestaan en op operationeel niveau medewerkers begeleiden bij het oplossen van tegenstellingen. De functie van compliance officer is dan ook een populaire en veelgevraagde functie.

Veel van onze opdrachtgevers zijn op dit moment bezig om compliance een plaats te geven binnen hun organisatie. USG Legal ondersteunt haar opdrachtgevers door de juiste invulling te geven aan zowel het personeelsvraagstuk als het compliance vraagstuk.

U kunt ons benaderen voor:
• Bemiddelen van juristen met expertise binnen het brede speelveld van compliance voor zowel vaste posities als interim opdrachten.
• Verzorgen van een pilot projecten voor ondernemingen op deelonderwerpen van compliance om het proces inzichtelijk te maken.
• Adviseren van Afdelingen Legal en Compliance ten aanzien van de bezetting, taakverdeling, stroomlijnen van processen.
• Adviseren van Directies over de noodzaak van een effectief compliance programma (risico analyses) en het concurrentievoordeel dat dit met zich meebrengt.
• Verzorgen van trainingen over de praktische invulling van compliance: hoe overtuig ik mijn directie, hoe vermijd ik risico's, hoe krijg ik andere afdelingen actief etc.
• Uitvoeren van Privacy Quick Scans, Privacy Impact Assessments en vervolgens analyse, opstellen en of aanpassen van bedrijfspolicy.

 

Deel op:
Print of mail deze pagina: