ComplianceBlogs

Compliance betekent dat je je gedraagt

14 okt 2014

Compliance officers waren er al in de tijd van de holbewoners. Ze creŽerden teamgeest voor de mammoetjacht en waakten over stamgebruiken. Met Sylvie Bleker, directeur enterprise risk services van Deloitte Nederland praten over het vak van compliance is niet bepaald saai.

Compliance: last of lust?

14 okt 2014

Compliance is nu niet direct een onderwerp waar veel medewerkers direct enthousiast voor worden. Toch is het volgen van externe en vooral interne regels zo ongelooflijk belangrijk geworden in commerciŽle organisaties. Roland Notermans is initiatiefnemer van De Compliance Academie.

Goed inspelen op privacy

14 okt 2014

Privacy is actueel. Eerlijk gezegd worstelen alle organisaties op de een of andere manier wel met privacy. Juridische professionals kunnen helpen maar worden vaak niet goed betrokken of worden als 'lastig' ervaren. Om goed in te spelen op privacy is teamspel nodig, is de ervaring van Sergej Katus.

Verslag Export Control bijeenkomst

13 okt 2014

Dinsdag 7 oktober 2014 vond de vierde ronde tafel bijeenkomst compliance plaats. Na de succesvolle sessies over corporate compliance, omkoping, fraude en mededinging stond nu het thema export controle en sanctiewetgeving op de agenda.