Compliance

Wat doet USG Legal op het gebied van compliance?

De zorg voor compliance neemt wereldwijd toe. Continu veranderende markten van financiële en niet-financiële instellingen maken het onderwerp compliance steeds belangrijker. Nieuwe regelgeving, ontwikkelingen in toezicht, de samenwerking met risk management, maar ook de toenemende rol als gesprekspartner van het management bij verantwoord ondernemen zijn onderwerpen op de dagelijkse agenda van de compliance professional.

Veel van onze opdrachtgevers zijn op dit moment bezig om compliance een plaats te geven binnen hun organisatie. USG Legal ondersteunt haar opdrachtgevers door de juiste invulling te geven aan zowel het personeelsvraagstuk als het compliance vraagstuk.

10 december: Verslag ronde tafelbijeenkomst compliance 'Privacy'

Wilt u meer weten over wat USG Legal Professionals voor u kan betekenen op het gebied van compliance? Neem contact op met mr. Sebastiaan Achterberg.

T +31 (0)30 230 5959
M + 31 (0) 6 224 37 106
E sebastiaan.achterberg@usglegal.nl


Compliance betekent dat je je gedraagt

Compliance officers waren er al in de tijd van de holbewoners. Ze creŽerden teamgeest voor de mammoetjacht en waakten over stamgebruiken. Met Sylvie Bleker, directeur enterprise risk services van Deloitte Nederland praten over het vak van compliance is niet bepaald saai.

Compliance: last of lust?

Compliance is nu niet direct een onderwerp waar veel medewerkers direct enthousiast voor worden. Toch is het volgen van externe en vooral interne regels zo ongelooflijk belangrijk geworden in commerciŽle organisaties. Roland Notermans is initiatiefnemer van De Compliance Academie.

Goed inspelen op privacy

Privacy is actueel. Eerlijk gezegd worstelen alle organisaties op de een of andere manier wel met privacy. Juridische professionals kunnen helpen maar worden vaak niet goed betrokken of worden als 'lastig' ervaren. Om goed in te spelen op privacy is teamspel nodig, is de ervaring van Sergej Katus.